Brusketos puikus ir daugelio mėgstamas užkandis. Ir nieko keisto, pagaminti nesudėtinga, o skoniu galima nustebinti – net išrankiausius valgytojus.
Šį kartą siūlau pasigaminti brusketas su avokadu ir apelsinu, skamba gal neįprastai, bet skonis – nuostabus!
Puikus užkandis kasdienai ar šventiniam stalui, o gal draugų vakarėliui. Šiam užkandžiui abejingų nebus 😉
Reikės:
Česnakinio batono ar kitos duonelės
Apelsino
Sunokusio avokado
Skiltelės česnako
Petražolių
2 šaukštų citrinos sulčių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti:
Supjaustau česnakinį batoną riekelėmis ir paskrudinu sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Nulupu apelsiną, išpjaustau skilteles, kad būtų be odelių. Apelsino skilteles supjaustau kubeliais ir verčiu į dubenį – supilu ir sultis, jei jų nedaug 😉
Kubeliais supjaustau avokadą ir dedu prie apelsino.
Susmulkinu skiltelę česnako.
Smulkintas česnakas keliauja į dubenį prie avokado ir apelsino – viską sumaišau.
Užpilu 2 šaukštus citrinos sulčių, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, beriu druskos, saują smulkintų petražolių – gerai sumaišau.
Paruoštą įdarą išdėlioju ant skrudintų batono riekelių 😉
Skanaus!!!