Bulvių ir moliūgo plokštainis – apkepas

Kaip dėl tų moliūgų? Ar dar neatsibodo😅? Galėčiau juos valgyti kiekvieną dieną, bet namuose yra prieštaraujančių… nors dėl visaip kaip į kitus patiekalus įpainioto moliūgo – dar niekas nesiskundė 🤭 Kaip ir dėl šio bulvių – moliūgų plokštainio. Nes jis labai gardus, sotus ir lengvai pagaminamas!

Ingredientai

Reikės:

500g moliūgų
500g bulvių
120g sūrio
saujelės petražolių
šiek tiek druskos
100g svogūnų
100g morkų
300g saliero šaknies (gumbo)
Aliejaus kepimui
6 kiaušinių
pipirų
petražolių
kepimo indo ~ 26cm skersmens

Bulvės ir moliūgai puikus duetas! Ir nereikia jokios mėsos, nes į plokštainio masę įmaišiau kepintų svogūnų, morkų ir kepintos saliero šaknies (gumbo). Kepintas saliero gumbas ir sūris suteikia plokštainio skoniui tvirtumo, sodrumo ir sotumo. O dėl kiaušinių – tai galima jų ir nedėti (jei negalite valgyti). Bet jei mėgstate ir valgote, siūlau būtinai pabandyti, nes pusiau skysti kiaušiniai prie šio plokštainio – derėjo puikiai! Nereikėjo net jokio padažo – tik reikia stebėti ir neperkepti kiaušinių 😉

Kaip gaminti:

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus. Dedu pjaustytą svogūną (100g), tarkuotą morką (100g) ir 300g tarkuotos saliero šaknies. Vis pamaišydama kepinu ~ 10min ant vidutinės ugnies.

Į didesnį dubenį sutarkuoju 500g moliūgo ir 500g bulvių.

I dubenį prie sutarkuoto moliūgo ir bulvių verčiu pakepintas daržoves. Dedu saują smulkintų šviežių petražolių, beriu šiek tiek druskos ir viską gerai sumaišau.

Į dubenį prie daržovių keliauja sutarkuotas sūris (120g), viską sumaišau – apkepo masė paruošta!

Kepimo indą (26cm skesmens) patepu aliejumi.

Suverčiu visą bulvių-moliūgo masę.  Sulyginu paviršių šaukštu ir su stiklinės dugnu įspaudžiu 6 duobutes.

Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~50min (viršus apačia be vėjelio).

Po 50min apkepą išimu iš orkaitės ir šaukštu pagilinu įspaustas duobutes. Į duobutes įmušu po kiaušinį, pabarstau pipirų.

Šaunu apkepą atgal į orkaitę ir kepu ~ 5-10min.

Ant iškepusio apkepo beriu smulkintų šviežių petražolių 😉

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti