Karamelinis sausainių tortas su plakta grietinėle

Ar mėgstate tortus? O ar mėgstate gaminti tortus? Turbūt daugeliui net mintis nekyla namuose gaminti tortą? Nes torto gaminimas atrodo misija neįmanoma 😏 Bet tikrai taip nėra! Ir visai nebūtinai torto gaminimas turi būti sudėtingas ir neįveikiamas. Štai siūlau pasigaminti šį sausainių, grietinėlės ir karamelės skanėstą. Kuriam net nereikia kepti biskvitų!!!

Ingredientai

Reikės:

320g sausainių
180g sviesto
100g lazdyno riešutų
1 Skardinė (397g) karamelizuoto sutirštinto pieno (Rududu ar kitokio)
400g grietinėlės 35%
50g cukraus
0,5 citrinos sulčių
Šiek tiek šokolado (nebūtinai)
Sauja juodųjų serbentų (nebūtinai)

Gardus, švelnaus – saldaus skonio tortukas, kurį pagaminsite labai greitai! O skonis – TOKS neapsakomai geras, kad iš karto įsidėkite didesnį gabalėlį, nes po to gali nelikti 😀

Kepti nieko nereikia, nes pagrindas iš sausainių. Aš pasirinkau šokoladinius, bet čia jau skonio reikalas. Ant sausainių pagrindo dėjau kepintus lazdyno riešutus (šie riešutai čia labai tiko 😋), bet jei nevalgote riešutų nedėkite visai. Karameliniam sluoksniui naudojau karamelizuotą sutirštintą pieną (Rududu), jis turi būti kambario temperatūros, minkštesnis (lengviau įdėsite). O grietinėlė ne mažiau 35% riebumo, kitaip neišsiplaks! Papuošimui šiek tiek šokolado ir dar turėjau šaldytų juodųjų serbentų 😉

Greitai, paprastai ir labai skaniai… O jei kas abejojate – ar pavyks? Tai net – neabejokite – tikrai pavyks!!!

Kaip gaminti:

Sausoje keptuvėje ~3min pakepinu 100g lazdyno riešutų.

Kuomet lazdyno riešutai atvėsta, pašalinu riešutų luobeles (lengvai patrinu riešutus rankomis ir luobelė atšoka)

Smulkintuvu sutrinu 320g sausainių.

Sausainius beriu į dubenį ir užpilu 180g lydyto sviesto, gerai sumaišau.

Atsegamą torto formą (25cm skersmens) dedu ant torto padėklo ar didesnės lėkštės.

Į torto formą supilu visus sausainių trupinius sumaišytus su sviestu ir spaudžiant šaukštu arba stiklinės dugneliu suformuoju torto pagrindą.

Dedu torto pagrindą ~15min į šaldytuvą.

Į dubenį pilu 400g plakamosios grietinėlės 35%, beriu 50g cukraus ir išspaudžiu 0,5 citrinos sulčių. Suplaku grietinėlę mikseriu iki standumo.

Ant šiek tiek apstingusio torto pagrindo verčiu ir paskirstau skardinę sutirštinto karamelizuoto pieno (Rududu ar kitokio). Beriu kepintus lazdyno riešutus. Šaukštu išdėlioju ir išlyginu išplaktą grietinėlę.

Tortą 1val laikau šaldytuve (jei pavyks – galima ilgiau).

Po valandos tortą “išlaivinu” iš torto formos.

Puošiu tarkuotu šokoladu ir juodaisiais serbentais 😉

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti