Ar kepėte lazaniją keptuvėje? Siūlau pabandyti 😉
Greitai – skaniai – paprastai !!!
Produktų kiekį reguliuokite pagal save 😉 Dėkite daugiau daržovių ar sūrio, jautieną keiskite kita mėgstama mėsa.
Smulkintus pomidorus savose sultyse šiek tiek sutryniau prieš dėdama į keptuvę, kad būtų daugiau skysčio! Daugiau jokių “gudrybių” 🙂
Reikės:
500g maltos jautienos (ar kitos maltos mėsos)
100g svogūno
15g česnako
150g paprikos
druskos
2 x 400g skardinės konservuotų pomidorų savose sultyse
Džiovinto raudonėlio
180g lazanijos lakštų
3v/š kečupo
250g rikotos sūrio
150g mocarelos sūrio
Šiek tiek petražolių
Mano keptuvė 28cm skersmens.
Kaip gaminti:
Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus, dedu kubeliais pjaustytą svogūną, smulkintas česnako skilteles ir 500g maltos mėsos, 150g kubeliais pjaustytos paprikos, beriu druskos – pamaišant kepinu ~10min ant vidutinės ugnies.
Tuomet į keptuvę verčiu 2 skardines smulkintų pomidorų savose sultyse, beriu džiovinto raudonėlio – sumaišau.
180g nevirtų lazanijos makaronų, sulaužau per pusę ir sudedu į keptuvę, paslėpdama po padažu 😉
Uždengiu dangtį ir troškinu ~13min ant silpnos ugnies!
Po 13min į keptuvę dedu 3 šaukštus kečupo, 250g rikotos sūrio – viską sumaišau.
Ant viršaus beriu 150g tarkuoto mocarelos sūrio.
Uždengiu dangtį ir dar kepu ~3min ant silpnos ugnies, kol sūris išsilydys.
Ant lazanijos beriu smulkintų petražolių!
Skanaus 😉