Makaronai su sūriu 🍽

Oi kokie skanūs man šie makaronai! O svarbiausia labai greitai ir lengvai pagaminami 😉 Galima pavadinti juos ir vienos keptuvės makaronais, nes visas veiksmas vyksta vienoje keptuvėje. O veiksmas vyksta labai greitai – užtrukau vos 15min! Ir gardūs makaronai, sugėrę visą sultinio ir sūrio padažo skonį, puikavosi ant mūsų stalo 😋

Ingredientai

Reikės:

300g makaronų (nevirtų)
25g sviesto
2sk.česnako
500ml vandens
1kubelio sultinio (naudojau ekologišką vištienos)
100g lydyto sūrelio
50g tarkuoto fermentinio sūrio
Saujos petražolių

Makaronus rinkausi „ragelių“ formos, man jie čia labiausiai tinka, bet galima dėti tokius – kokius turite. Vietoj vandens ir sultinio kubelio tinka pienas – tik tuomet reikėtų nepamiršti įberti žiupsnelį druskos. O jei nemėgstate petražolių – tai ir nedėkite, bet jei nieko prieš petražoles neturite – tai nepagailėkite – jos čia ne tik dėl grožio, bet ir dėl skonio 😉
Jei norite greitai, skaniai, sočiai pavalgyti ir mėgstate makaronus – šis patiekalas turėtų Jums patikti.

Kaip gaminti:

Į įkaitintą keptuvę metu 25g gabalėlį sviesto, kuomet sviestas išsilydo dedu 2sk. smulkinto česnako ir kepinu apie 1minutę (ant vidutinės ugnies).

Tuomet į keptuvę verčiu 300g nevirtų makaronų (rinkausi “ragelius”, bet tinka ir kitokios formos).

Pilu 500ml vandens, dedu kubelį sultinio (naudojau ekologišką) ir 100g lydyto sūrelio (naudojau mildutės sūrelį). Viską sumaišau ir laukiu, kol pradės virti.

Kuomet keptuvės turinys užverda, ugnį sumažinu ir uždengus dangtį verdu apie 10-12min.

Po 10-12min į keptuvę dedu 50g tarkuoto fermentinio sūrio ir saują šviežių petražolių. Viską gerai sumaišau.

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti