Super lengvas ir super skanus patiekalas!!! Net nesitikėjau, kad šie makaronų laiveliai taip patiks namiškiams 😊.
Gaminau keturias makaronų užkepėles – laivelius, bet galima kepti vienoje didesnėje formoje. Tik taip – kur kas gražiau, įdomiau ir įmantriau 😉
Reikės:
200g makaronų (nevirtų)
150g svogūnų
200g morkų
200g paprikų
300g virtos vištienos
druskos
pipirų
džiovintų žalumynų
1v/š miltų
200ml pieno
aliejaus kepimui
130g tarkuoto sūrio
Šiek tiek petražolių
Jei turite virtų makaronų – jie puikiausiai čia tiks. Jei neturite virtos vištienos – naudokite kitokią virtą mėsą (ar dešreles).
Nuostabus greitai pagaminamas patiekalas 👍
Kaip gaminti:
Pasūdytame vandenyje išverdu 200g makaronų. Išvirusius makaronus verčiu į koštuvą ir nusunkiu skystį. Svarbu makaronų nepervirti!!!
Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus, dedu kubeliais pjaustytą svogūną, tarkuotą morką, kubeliais pjaustytą papriką. Beriu druskos, pipirų, džiovintų žalumynų.
Vis pamaišant kepinu ~15min ant vidutinės ugnies.
Tuomet į keptuvę verčiu ~300g virtos kubeliais pjaustytos vištienos – sumaišau.
Beriu 1 šaukštą miltų, maišydama kepinu ~1min.
Pilu 200ml pieno – maišant kepinu ~5min, kol sutirštės.
Iš folijos pasiruošiu 4 valteles:
Atplėšiu folijos maždaug 20x30cm dydžio lapą, užlenkiu kraštus suformuodama bortelį, taip sulankstau valtelės formos krepšelius.
Į pasiruoštas valteles dedu virtus makaronus, išdėlioju vištienos įdarą, ant viršaus paskirstau 120g tarkuoto sūrio.
Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~ 10min (viršus apačia be vėjelio).
Ant iškepusių užkepėlių beriu šiek tiek smulkintų šviežių petražolių.
Skanaus 😉