Turbūt Italas nuvirstų nuo kėdės išvydęs tokią picą 😀 Nes iš tradicinių picos ingredientų čia likę tik keli. Bet argi negalima eksperimentuoti ir pamėginti kitaip? O dar ir moliūgai – prašyte prašosi suvalgomi 😊 Todėl tam tadam pristatau – pica su moliūgu!

Ingredientai

Reikės:

Picos padui reikės:
700g moliūgo
3v/š alyvuogių aliejaus
druskos+picos prieskonių
2 kiaušinių
300g miltų
50g sūrio
Picos įdarui:
500g maltos mėsos
100g svogūno
300g pomidorų
druskos+pipirų+1a/š paprikos miltelių
saujos petražolių
200g sūrio
4v/š kečupo
kelių pomidoriukų, marinuoto agurkėlio ir petražolių (nebūtinai)

Picos padas su keptu moliūgu ir be mielių tiesiog puikus! Vietoj rūkyto kumpio – kepta malta mėsa. Nors galima ir kumpį ir visus norimus ingredientus dėti ant šio moliūginio picos pado 😉 Bet norėjosi sotesnės ir sultingesnės picos. O šis keptos mėsos įdaras su pomidorais – toks gardus ir sultingas, kad geresnę porą moliūginiam padui – sunku ir rasti😉
Iš nurodytų produktų kiekio iškepiau nemažą 34x36cm dydžio picą. Jei tokios nereikia, mažinkite produktų kiekį.
Soti, kvapni, netradicinė ir labai gardi!

Kaip gaminti:

~700g moliūgo supjaustau gabalėliais (žievelės lupti nereikia) ir kepu įkaitintoje 180C orkaitėje ~20min.

Nuo iškepusio moliūgo nulupu žievelę, minkštimą dedu į dubenį ir sutrinu šakute.

Beriu druskos, picos prieskonių, 3 šaukštus alyvuogių aliejaus – sumaišau.

Įmušu 2 kiaušinius, dedu 50g tarkuoto sūrio – sumaišau.

Beriu 300g miltų – sumaišau – štai picos pado tešla paruošta!

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių ir patepu jį šlakeliu aliejaus.

Verčiu visą tešlą į kepimo skardą ir paskirstau tolygiai po visą skardą. Pica bus 34x36cm dydžio 😉

Kepu picos padą įkaitintoje 180C orkaitėje apie 20min (viršus apačia be vėjelio).

Kol picos padas kepa pasiruošiu įdarą:

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus, dedu pjaustytą svogūną, 500g maltos mėsos, 300g pjaustytų pomidorų, beriu druskos, pipirų, šaukštelį paprikos miltelių ir saują šviežių petražolių.

Vis pamaišydama kepinu apie 15min ant vidutinės ugnies.

Įdaras paruoštas!

Iškeptą picos padą ištepu 4-5 šaukštais kečupo.

Verčiu visą pasiruoštą mėsos įdarą ir paskirstau jį ant viso picos pado.

Ant mėsos įdaro beriu 200g tarkuoto fermentinio sūrio.

Šaunu picą atgal į įkaitintą 180C orkaitę 10-15min (viršus apačia be vėjelio).

Iškeptą picą papuošiu pjaustytais pomidoriukais, marinuotais agurkėliais, petražolėmis – taip bus ne tik gražiau, bet ir daug skaniau 😋.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti