Vienas iš mėgstamiausių pusryčių patiekalų yra blynai 😉 Juos mėgsta turbūt visi! Kokia gausybė receptų ir kaip išsirinkti?
Man labai skanu blynai 😋 Ir jei reikėtų pasakyti – kokie skaniausi – tikrai būtų sudėtinga! Nes skanūs ne tik miltiniai su varške ar kefyru, bet bulviniai, cukinijų ar moliūgų blynai taip pat labai gardūs 😊.
Kaip sugalvojate, kokius blynus kepsite?
Nuo ko priklauso Jūsų pasirinkimas?

Ingredientai

Reikės:

500g moliūgo
2 kiaušinių
druskos
cukraus (pagal skonį)
3v/š miltų
aliejaus kepimui

Mano virtuvėje dažniausiai būna “sezoniai” arba “vaikų pageidavimo” blynai – jei yra cukinijų – tuomet cukinijų blynai, jei užaugo moliūgai – tuomet moliūgų blynai, jei vaikai nori be nieko – bus be nieko 😀…
O kol dar yra moliūgų – labai dažnai kepu moliūgų blynus 😉 Lengvai salstelėję, minkšti ir labai gardūs su medumi ir uogom, o gal su grietine… Siūlau paragauti šių lengvai ir greitai pagaminamų moliūgų blynelių 😉

Kaip gaminti:

Į dubenį burokine tarka sutarkuoju 500g moliūgo.

Beriu cukraus, druskos, įmušu 2 kiaušinius – sumaišau.

Dedu 3 šaukštus miltų – sumaišau.

Tešla paruošta!

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus.

Dedu po šaukštą tešlos, šaukštu suformuoju nestorus blynelius.

Kepu ant vidutinės ugnies kelias minutes vieną pusę (kol gražiai apskrus), po to apverčiu ir apkepu kitą blynelių pusę.

Iškeptus blynus sudedu ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.

Valgėme su medumi ir avietėm – labai skanu 😋

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti