Moliūgų tyrės pyragas su bananais, riešutais ir razinomis

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Greitai ir lengvai pagaminamas bananų ir moliūgų tyrės pyragas su razinomis ir riešutais! Be cukraus, be kiaušinių ir be riebalų – o skonis – tobulas!!! Norisi valgyti ir valgyti – minkštas, drėgnas pilnas traškių riešutų ir saldžių razinų 😉 Puikus desertas prie puodelio kavos ar arbatos ☕.

Tad jei turite moliūgo ar moliūgo tyrės, nieko nelaukite ir pasigaminkite šio nuostabaus pyrago 😉.

Ingredientai

Reikės:

2 bananų

200g moliūgų tyrės

150g razinų ir riešutų mišinio

1,5 šaukšto maltų linų sėmenų

150g miltų

2 šaukštelių kepimo miltelių

1 didesnio obuolio

Kokoso drožlių (nebūtinai)

Kaip gaminti:

Moliūgų tyrės receptą rasite čia: https://www.maistomegeja.lt/moliugu-tyre-%f0%9f%8e%83/

Į dubenėlį dedu 2 sunokusius bananus ir sutrinu juos šakute.

Prie sutrintų bananų verčiu 200g moliūgų tyrės – sumaišau šakute.

1,5 šaukšto maltų linų sėmenų ir 150g riešutų – razinų mišinio beriu į dubenį prie sutintų bananų ir moliūgų tyrės – viską sumaišau.

Tuomet 150g miltų sumaišau su 2 šaukšteliais kepimo miltelių.

Miltus sumaišytus su kepimo milteliais įsijoju į dubenį su visais sumaišytais “reikalais”.

Viską gerai sumaišau mentele.

Pyrago tešla paruošta!!!

Didesniais kubeliais supjaustau vieną didesnį obuolį.

Į kepimo formą 11x30cm dydžio įtiesiu kepimo popierių ir verčiu supjaustytą obuolį. Obuolio gabalėlius tolygiai paskirstau ant kepimo formos dugno.

Ant obuolio kubelių pilu visą pyrago tešlą.

Tolygiai paskirstau pyrago tešlą, sulyginu paviršių.

Šaunu į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu 50-55min viršus apačia be vėjelio.

Iškeptą pyragą šiek tiek atvėsinu ir išimu iš kepimo formelės, nuimu kepimo popierių.

Gardumyno viršų apibarstau kokoso drožlėmis, bet tai visai nebūtina.

Pyragas labai gardus ir saldus dėl bananų ir razinų – cukraus čia visai netrūksta – sveikiau, skaniau 😉.

Skanaus 😊

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti