Pikantiški cukinijų blyneliai

Jei jau visi saldūs blynai ir blyneliai išragauti ir norisi įmantresnio skonio – štai puikių pikantiškų cukinijų blynelių receptas !!!
Skanūs, minkšti, tirpstantys burnoje cukinijų blynai su česnakiniu padažu Jums tikrai patiks 😉

Ingredientai

Reikės:

250g cukinijos
40g tarkuoto parmezano
100g varškės 9%
2 kiaušinių
1v/š krapų
druskos
3-4v/š miltų
Padažui:
100ml kefyro 2,5%
50g majonezo
1 skiltelės česnako

Iškepiau 11 blynų

Kepiau plonesnius blynelius ir juos susukau į ritinėlius , bet tai visai nebūtina, galima kepti storesnius ir putlesnius blynus. Man šį kartą, kažkaip norėjosi “mandriau” 😊 Ir pasiteisino – blynai “išgaravo” akimirksniu! Blynelius patiekiau su česnakiniu padažu – jis čia tiko tobulai 👍

Kaip gaminti:

Į dubenį burokine tarka sutarkuoju 250g cukinijos, dedu 40g tarkuoto parmezano, 100g varškės (9%), įmušu 2 kiaušinius, beriu druskos, saujelę smulkintų šviežių krapų – viską gerai sumaišau šakute.

Dedu 3-4 šaukštus miltų – sumaišau – bus tiršta blynų tešla.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.

Šaukštu formuoju keptuvėje didesnius plonesnius blynelius.

Blynus kepu ant vidutinės ugnies, kol gražiai apkepa viena pusė, po to apverčiu ir apkepu kitą pusę.

Taip iškepu visus blynelius.

Iškeptus blynelius susuku į ritinėlius.

Pasiruošiu padažą:

Į dubenėlį pilu 100ml kefyro, dedu 50g majonezo, įspaudžiu 1 skiltelę česnako – sumaišau.

Padažas paruoštas.

Padažo dubenėlį dedu į didesnę lėkštę, aplinkui išdėlioju blynelių ritinėlius😉

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti