Tuno salotos su avinžirniais ir avokadu

Man labai įdomu ar daug pažadų davėte šiems metams? Ar kartais vienas iš jų nebuvo valgyti sveikiau ir mažiau 😉

Jei taip – tuomet su šiomis salotomis būsiu pataikius😉

Puikios, gaivios, sočios, maistingos ir labai gardžios salotos. Labai tiks vakarienei ar užkąsti po sporto treniruotės.

Ingredientai

Reikės:

70g salotų mišinio

1 avokado

400g indelio konservuotų avinžirnių

12vnt vyšninių pomidoriukų

160g tuno konservų aliejuje

Saujos petražolių

Padažui:

0,5 citrinos sulčių

1 arbatinio šaukštelio medaus

3 valgomų šaukštų alyvuogių aliejaus

druskos

pipirų

Sunkiausias ir svarbiausias darbas išsirinkti gerai sunokusį avokadą, nes kartais tokių neįmanoma rasti 😉

Visa kita super paprasta ir lengva. Visus ingredientus reikia sudėti į dubenį ir užpilti skaniausiu saldžiarūgščiu padažu.

Salotų lapai ir pomidoriukai suteikia šioms salotoms gaivumo, avinžirniai ir avokadas sotumo. Na, o geriausi salotų draugai – tuno konservai apjungia visas daržoves, pagerina ir pagyvina salotų skonį 😉

Kaip gaminti:

Į dubenį dedu nuplautus salotų lapus.

Prie salotų keliauja pjaustytas avokadas, vyšniniai pomidoriukai (jei didesni pjaukite pusiau), sauja smulkintų šviežių petražolių.

Nuo avinžirnių nupilu skystį ir avinžirnius verčiu į dubenį su salotomis.

Nuo tuno konservų nupilu aliejų ir žuvį sudedu į salotų dubenį.

Viską gerai sumaišau ir ruošiu padažą:

Į dubenėlį išspaudžiu 0,5 citrinos sultis, dedu šaukštelį medaus – maišau, kol medus ištirps. Tuomet pilu 3 šaukštus alyvuogių aliejaus (kanapių ar šviežiai spaustas saulėgrąžų aliejus čia puikiai tiks taip pat), beriu druskos, pipirų. Viską gerai sumaišau ir pilu ant salotų.

Salotas dar kartą sumaišau su padažu  – salotos paruoštos!!!

 

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti