Man labai įdomu ar daug pažadų davėte šiems metams? Ar kartais vienas iš jų nebuvo valgyti sveikiau ir mažiau 😉
Jei taip – tuomet su šiomis salotomis būsiu pataikius😉
Puikios, gaivios, sočios, maistingos ir labai gardžios salotos. Labai tiks vakarienei ar užkąsti po sporto treniruotės.
Reikės:
70g salotų mišinio
1 avokado
400g indelio konservuotų avinžirnių
12vnt vyšninių pomidoriukų
160g tuno konservų aliejuje
Saujos petražolių
Padažui:
0,5 citrinos sulčių
1 arbatinio šaukštelio medaus
3 valgomų šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų
Sunkiausias ir svarbiausias darbas išsirinkti gerai sunokusį avokadą, nes kartais tokių neįmanoma rasti 😉
Visa kita super paprasta ir lengva. Visus ingredientus reikia sudėti į dubenį ir užpilti skaniausiu saldžiarūgščiu padažu.
Salotų lapai ir pomidoriukai suteikia šioms salotoms gaivumo, avinžirniai ir avokadas sotumo. Na, o geriausi salotų draugai – tuno konservai apjungia visas daržoves, pagerina ir pagyvina salotų skonį 😉
Kaip gaminti:
Į dubenį dedu nuplautus salotų lapus.
Prie salotų keliauja pjaustytas avokadas, vyšniniai pomidoriukai (jei didesni pjaukite pusiau), sauja smulkintų šviežių petražolių.
Nuo avinžirnių nupilu skystį ir avinžirnius verčiu į dubenį su salotomis.
Nuo tuno konservų nupilu aliejų ir žuvį sudedu į salotų dubenį.
Viską gerai sumaišau ir ruošiu padažą:
Į dubenėlį išspaudžiu 0,5 citrinos sultis, dedu šaukštelį medaus – maišau, kol medus ištirps. Tuomet pilu 3 šaukštus alyvuogių aliejaus (kanapių ar šviežiai spaustas saulėgrąžų aliejus čia puikiai tiks taip pat), beriu druskos, pipirų. Viską gerai sumaišau ir pilu ant salotų.
Salotas dar kartą sumaišau su padažu – salotos paruoštos!!!
Skanaus 😉