Žuvis tešloje

Tešloje kepama žuvis visuomet sultinga ir švelnaus skonio😉 Plonas tešlos sluoksnis neleidžia žuvies sultims ištekėti. Taip iškepta žuvis, sugėrusi visus prieskonius ir išsiskyrusias sultis, tampa minkštutėlė ir labai gardi!

Ingredientai

Reikės:

400g menkių ar kitokios žuvies filė
1 kiaušinio
1a/š persilado prieskonių
2v/š pieno
3v/š miltų
Aliejaus kepimui

Tik tešla turi būti labai tiršta ir gerai “prilipti” prie žuvies gabalėlių! Žuvis tinka įvairi – aš kepiau menkių filė, nes joje nėra kaulų ir valgyti žymiai patogiau. Kepami gabalėliai gali būti didesni ar mažesni, galima pjaustyti ilgesnėmis juostelėmis – čia jau kaip gražiau ar patogiau 🙂

Kaip gaminti:

Į dubenį įmušu kiaušinį, beriu 1 šaukštelį persilado prieskonių, pilu 2 šaukštus pieno – viską sumaišau.

Dedu 3 šaukštus miltų, sumaišau – bus tiršta tešla.

400g menkių filė supjaustau maždaug 3cm pločio gabalėliais ir sudedu į dubenėlį su tešla.

Sumaišau, palieku 10-15min marinuotis.

Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dedu žuvį apvoliotą tešloje.

Kepu ant vidutinės ugnies ~5min vieną pusę. Apverčiu ir apkepu kitą pusę ~5min.

Valgėme su ryžiais ir salotomis, receptas čia: https://www.maistomegeja.lt/sulteniu-salotos-su-avinzirniais-ir-avokadu/

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti