Tešloje kepama žuvis visuomet sultinga ir švelnaus skonio😉 Plonas tešlos sluoksnis neleidžia žuvies sultims ištekėti. Taip iškepta žuvis, sugėrusi visus prieskonius ir išsiskyrusias sultis, tampa minkštutėlė ir labai gardi!
Reikės:
400g menkių ar kitokios žuvies filė
1 kiaušinio
1a/š persilado prieskonių
2v/š pieno
3v/š miltų
Aliejaus kepimui
Tik tešla turi būti labai tiršta ir gerai “prilipti” prie žuvies gabalėlių! Žuvis tinka įvairi – aš kepiau menkių filė, nes joje nėra kaulų ir valgyti žymiai patogiau. Kepami gabalėliai gali būti didesni ar mažesni, galima pjaustyti ilgesnėmis juostelėmis – čia jau kaip gražiau ar patogiau 🙂
Kaip gaminti:
Į dubenį įmušu kiaušinį, beriu 1 šaukštelį persilado prieskonių, pilu 2 šaukštus pieno – viską sumaišau.
Dedu 3 šaukštus miltų, sumaišau – bus tiršta tešla.
400g menkių filė supjaustau maždaug 3cm pločio gabalėliais ir sudedu į dubenėlį su tešla.
Sumaišau, palieku 10-15min marinuotis.
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dedu žuvį apvoliotą tešloje.
Kepu ant vidutinės ugnies ~5min vieną pusę. Apverčiu ir apkepu kitą pusę ~5min.
Valgėme su ryžiais ir salotomis, receptas čia: https://www.maistomegeja.lt/sulteniu-salotos-su-avinzirniais-ir-avokadu/
Skanaus!!!