Bulviniai blynai su varškės padažu

Su kuo Jūs dažniausiai valgote bulvinius blynus?
Žinau, kad bulvinius blynus valgo ne tik su grietine ar varškės padažu, bet ir su uogiene 😉 Ar ragavote tokių? Na, o man skaniausi bulviniai blynai su varškės padažu 😋

Ingredientai

Reikės:

1,2kg bulvių
druskos
pipirų
2a/š “Persilado” prieskonių
1a/š džiovintų krapų
1 kiaušinio
Padažui:
180g varškės 9%
200ml kefyro
druskos
1v/š šviežių ar šaldytų krapų
Aliejaus kepimui

Iš šių produktų iškepiau 18 blynų 😉

Blynus paruošite greičiau, jei turite elektrine tarkavimo mašiną, bet jei tokios neturite ne bėda – puikiai tarkuoja įprasta bulvinė tarka. Iškeptus blynus visada trumpam dedu ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių, bet tai visai nebūtina 😉
Padažui varškė ir kefyras tinka bet kokio riebumo, bet žinoma – kuo riebiau tuo skaniau 😊

Kaip gaminti:

Elektrine bulvių tarkavimo mašina sutarkuoju 1,2kg bulvių.

Ant sutarkuotų bulvių beriu druskos, pipirų, 2 šaukštelius persilado prieskonių, 1 šaukštelį džiovintų krapų, įmušu kiaušinį.

Viską gerai sumaišau!

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus.

Semiu po kupiną šaukštą bulvių masės ir įdėjusi į keptuvę formuoju nedidelius blynus.

Kepu ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda ~3min vieną pusę, po to apverčiu ir kepu kitą pusę ~3min.

Taip iškepu visus blynus.

Prie blynų pasiruošiu varškės ir kefyro padažą:

Į dubenėlį dedu 180g varškės (9%), pilu 200ml kefyro, beriu druskos ir saują šviežių (šaldytų) krapų. Viską sutrinu šakute iki vientisos masės.

Padažas paruoštas!!!

Skanaus 😊

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti