Sultinga orkaitėje kepta kiaulienos sprandinė

Gaminimo laikas: 15min be kepimo ir laukimo

Sultinga, minkšta, burnoje tirpstanti kiaulienos sprandinė!!!

Paskubėkit, išsisaugokite receptą😉!!!

Šis sprandinės gabalėlis gardus tiek šiltas, tiek šaltas. Ką tik iškeptas gali tapti puikiais pietumis su daržovių ir bulvių garnyru, o atvėsęs, supjaustytas riekelėmis – tiks sumuštiniui ar užkandžiui 👍…

Ingredientai

Reikės:

1,5kg kiaulienos sprandinės

80g sviesto

1,5 šaukštelio druskos

Pipirų pagal skonį

1,5 šaukštelio džiovintų petražolių

1 šaukštelio kmynų

1,5 šaukštelio garstyčių

6 skiltelių česnako

150ml balto vyno

Folijos mėsai įvynioti

Kaip gaminti:

Paruošiu marinatą mėsai:

į dubenėlį dedu 80g minkšto sviesto (kambario temperatūros).

Ant sviesto beriu 1,5 šaukštelio druskos, žiupsnį pipirų, 1,5 šaukštelio džiovintų petražolių, 1 šaukštelį kmynų.

Dedu 1,5 šaukštelio garstyčių.

Susmulkinu 6 skilteles česnako (galima išspausti česnako spaustuku, bet aš pjausčiau 😉).

Susmulkintos česnako skiltelės keliauja į bendrą dubenį, kuriame ruošiu marinatą.

Viską gerai sutrinu šakute.

Tuomet į sutrintą sviesto-prieskonių masę pilu 150ml balto vyno.

Viską vėl gerai sumaišau šakute, vynas ir sviestas tolygiai nesusimaišo, bet taip ir turi būti – marinatas paruoštas.

1,5kg kiaulienos sprandinės nuplaunu, nusausinu ir dedu ant pjaustymo lentelės.

Aštriu peiliu įpjaunu (įduriu) ~1,5cm gylio duobutes. Vienoje mėsos gabalo pusėje ir kitoje.

Į dubenį įtiesiu folijos lapus (dedu du folijos lapus, nes mėsą reikės suvynioti).

Ant folijos dedu sprandinės gabalą.

Pusę marinato verčiu ant mėsos. Šakute tolygiai paskirstau sviestinį marinatą ant vienos pusės mėsos.

Tuomet mėsą apverčiu ir supilu likusį marinatą. Šakute vėl tolygiai paskirstau.

Mėsą suvynioju į foliją ir palieku 1val marinuotis.

Po valandos užkloju ir užspaudžiu folijos sujungimus dar vienu folijos lapu, kad apvertus mėsą neišbėgtų skystis.

Mėsos gabalą apverčiu ir dar palaikau 1val.

Tikrai galima palaikyti ir ilgiau, bet 2 valandų tikrai pakanka 😉.

Po 2 valandų mėsą suvyniotą į foliją, nešu į įkaitintą 180C orkaitę – kepsiu ~1val 30min – viršus apačia be vėjelio.

Po 1,5val mėsą išimu iš orkaitės, foliją “atidarau” ir grąžinu sprandinės gabalą atgal į orkaitę, kad pabaigtų kepti ir apkeptų. Kepsiu dar apie 50min – 180C orkaitėje, viršus apačia be vėjelio.

Štai ir viskas gražuolis mėsos gabalėlis iškepęs!!!

Dažnai taip gaminu mėsos gabalą pietums. Prie jo išverdu bulvių ir pagaminu šviežių daržovių salotų – būna labai labai… skanu.

O likusį gabalėlį atvėsinu ir laikau šaldytuve dėžutėje. Labai gardu – mėsos riekelę dėti ant sumuštinio – nereikės pirkti dešros!

Šis sprandinės gabalėlis taip pat puikiai tinka šventiniam stalui – iškepu, atvėsinu, supjaustau ir užkandžių stalo pažiba paruošta🙂.

Tad nieko nelaukite ir paragaukite!!!

Skanaus 😋.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti