Varškės apkepas be manų kruopų

Varškės apkepas labai universalus patiekalas puikiai tinkantis savaitgalio pusryčiams (kuomet turime daugiau laiko kepimui ir laukimui 😀) ar eilinės dienos vakarienei! Juk pagaminti jį labai paprasta ir nesudėtinga, o mėgsta jį tiek vaikai tiek suaugę.

Šį kartą siūlau paragauti labai gardų, minkštą, kvapnų varškės apkepą be kvietinių miltų ir be manų kruopų, tad ir be glitimo 😉 Šiam puikiam apkepui iškepti naudojau ryžių miltus ir tikrai nenusivyliau – skonis nuostabus!

Gardus šis varškės apkepas tiek šiltas, su grietine, jogurtu ar uogiene, tiek atvėsęs su puodeliu arbatos ar kavos. Visiems varškės apkepų mėgėjams ir tiems, kuriems nepatinka ilgai sukiotis virtuvėje – tikrai patiks!

Ingredientai

Reikės:

1kg varškės 9%

4 kiaušinių

5 šaukštų graikiško jogurto (ar grietinės)

5 šaukštų cukraus

5 šaukštų ryžių miltų

30g sviesto

Kepimo indo 26cm skersmens

Kaip gaminti:

1kg varškės 9% (gali būti ir liesesnė) verčiu į didesnį dubenį.

Į dubenį su varške įmušu 4 kiaušinius.

Dedu 5 šaukštus graikiško jogurto (arba grietinės).

Beriu 5 šaukštus cukraus.

Imu blenderį ir viską sutrinu iki vientisos masės.

Tuomet į sutrintą varškės masę beriu 5 šaukštus ryžių miltų – viską sumaišau mentele ar šaukštu.

Varškės apkepo masė paruošta!

Į kepimo indą 26cm skersmens įtiesiu kepimo popierių.

Suverčiu visą varškės masę į kepimo indą.

Mentele apkepo paviršiuje suformuoju “bangeles”.

Mažais gabalėliais supjaustau ~30g sviesto.

Sviesto gabalėlius išdėlioju ant būsimo varškės apkepo paviršiaus.

Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~1val – viršus apačia be vėjelio.

Kepdamas apkepas šiek tiek pakyla, o iškepus ir išėmus iš orkaitės nusileidžia – neišsigąskite – taip ir turi būti 😉

Iškepusį apkepą išimu iš kepimo indo ir pabarstau cukraus pudra – tai visai nebūtina, galima apsieiti ir be cukraus pudros, saldumo tikrai užtenka 😉

Pjaustome ir ragaujame – kaip kam patinka: su grietine, jogurtu ar uogiene!

Skanaus!!!

2 komentarai
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti