Avižinių dribsnių duona

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Labai greitai pagaminama ir labai gardi duona iš 6 ingredientų!

Be kvietinių miltų, be mielių, be kepimo miltelių. Viskas ko Jums reikia tai – avižiniai dribsniai ir jogurtas!

Visiems netradicinės duonos mėgėjams siūlau pasigaminti šią gardžią avižinių dribsnių duonelę. Kuri nustebins ne tik puikiu skoniu, bet ir labai paprastu ir super greitu pagaminimo būdu. Jokio ilgo ir varginančio gaminimo čia nėra – viskas, ką reikia padaryti – sudėti visus ingredientus į dubenį sumaišyti ir iškepti 😉

Ingredientai

Reikės:

300g viso grūdo avižinių dribsnių

400g natūralaus jogurto

150g moliūgo sėklų ir saulėgrąžų

1 šaukštelio kmynų

0,5 šaukštelio druskos

1 šaukšto cukraus

Kaip gaminti:

Į dubenį beriu:

300g viso grūdo avižinių dribsnių,

150g saulėgrąžų ir moliūgo sėklų mišinio,

šaukštą cukraus,

0,5 šaukštelio druskos,

šaukštelį kmynų.

Verčiu 400g natūralaus jogurto (ar graikiško jogurto).

Viską gerai sumaišau!

Palieku brinkti ~30min.

Į kepimo formą (11x30cm dydžio) įtiesiu kepimo popierių.

Suverčiu visą avižinių dribsnių-jogurto masę.

Mentele ar šaukštu spaudžiant – sulyginu paviršių.

Būsimos duonelės paviršių patepu vandeniu.

Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~45-50min – viršus apačia be vėjelio.

Po 50min atidarau orkaitės dureles ir leidžiu duonelei šiek tiek atvėsti.

Atvėsusią duonelę išimu iš kepimo formos – pjaustau ir ragauju!

Štai taip paprastai ir greitai 😉

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti