Sluoksniuotos tešlos bandelės su varške

Gaminimo laikas: 15min be kepimo

Greitai pagaminamos ir dar greičiau suvalgomos – sluoksniuotos tešlos bandelės su varškės įdaru!!!

Iš 500g sluoksniuotos tešlos iškepiau dvi skardas (40vnt) nuostabiųjų, skaniųjų bandelių 😋.

Jei nesate abejingi kepiniams – paragaukite – baisiai skanuuuu!!!

Ingredientai

Reikės:

500g sluoksniuotos mielinės (bemielės) tešlos (5 lakštai po 100g)

320g varškės 9%

2 šaukštų graikiško jogurto

3 šaukštų cukraus

Šiek tiek miltų

Kiaušinio

Sezamų sėklų

Kaip gaminti:

Šaldytą sluoksniuotą tešlą išimu iš šaldiklio – palieku atitirpti. Turėjau 500g (5 lakštai x 100g) mielinės sluoksniuotos tešlos, bet tikrai tinka ir bemielė sluoksniuota tešla.

Į dubenį dedu 320g varškės 9%.

Prie varškės keliauja 2 šaukštai graikiško jogurto (ar grietinės – riebumas nesvarbu) ir 3 šaukštai cukraus (galima mažiau 😉).

Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės – turi būti tirštas, lipnus varškės įdaras.

Paruoštą įdarą dedu į šalį ir ruošiu tešlą.

Ant stalo beriu šiek tiek miltų, dedu atitirpusį tešlos lakštą

Ant tešlos lakšto beriu dar šiek tiek miltų.

Lengvai pakočioju tešlą kočėlu, tuomet lakštą pasuku dar pakočioju – taip suku kelis kartus ir kočioju, kol tešlos lakštas bus maždaug 18x22cm dydžio.

Iškočiotą tešlos lakštą pjaunu išilgai pusiau, tuomet dar pjaunu skersai – dalinu į keturias dalis – bus 8 gabalėliai.

Ant kiekvieno gabalėlio tešlos dedu po šaukštelį varškės įdaro.

Varškės įdarą “uždarau” lenkdama tešlos lakštelį pusiau – pirštais užspaudžiu kraštelius. Po to kraštelius dar stipriau užtvirtinu, spausdama kraštą šakute.

Taip paruošiu visas bandeles 😊.

Iš visų 5 lakštų sulipdžiau 40 bandeliukių. Tad jei jums tiek nereikia – mažinkite ingredientų kiekį pusiau!

Paruoštos bandelės keliauja į kepimo popieriumi išklotas kepimo skardas. Man prireikė dviejų skardų 😉.

Bandelių paviršių subadau šakute (kad kepdamos nesutrūktų).

Dubenėlyje suplaku kiaušinį.

Kiaušinio plakiniu patepu būsimų bandelių paviršių.

Tuomet paviršių pabarstau sezamų sėklomis.

Šaunu kepimo skardas į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~15min su vėjelio funkcija.

Jei kepčiau vieną bandelių skardą tuomet pasirinkčiau 180C ir funkciją viršus apačia be vėjelio.

Kadangi visos orkaitės kepa labai skirtingai – reikia stebėti!!!

Kepantiems ir valgantiems SKANAUS 🙂.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti