Varškės pyragas

Gaminimo laikas: 15min be kepimo

Labai gardus – purus ir minkštas biskvitinis sluoksniuotas varškės pyragas! Pagaminamas labai greitai ir paprastai!

Produktai visiems gerai pažįstami ir dažniausiai galima juos rasti šaldytuve, na gal varškės reikės daugiau nusipirkti 😉.

Mano šeima ir draugai įvertino šį pyragą 10balų! Tad jei ieškote skanaus ir lengvai pagaminamo pyrago recepto – Jūs jį radote!!!

Labai dažnai šį pyragą kepu jei laukia išvyka su šeima ar piknikas su draugais! Nes pyragas gardus tiek šiltas tiek atvėsęs. Skonis puikus išlieka ir kitą dieną, todėl drąsiai kepu pyragą iš vakaro, atvėsusį skanumyną supjaustau, sudedu į dėžutę ir išvykos vaišės paruoštos…

Ingredientai

Reikės:

500g varškės (9%)

4 kiaušinių

10v/š cukraus

9v/š aliejaus

9v/š pieno

12v/š miltų

2a/š kepimo miltelių

0,5a/š druskos

Kaip gaminti:

2 kiaušinius įmušu į didesnį dubenį, beriu 9 šaukštus cukraus – plaku mikseriu ~2min.

Į suplaktą masę pilu 9 šaukštus aliejaus, 9 šaukštus pieno – plaku mikseriu ~1min.

12 šaukštų miltų sumaišau su 2 šaukšteliais kepimo miltelių ir įsijoju į suplaktą kiaušinių masę.

Viską sumaišau mentele iki vientisos masės.

Tešla paruošta!

Imu kepimo formą (24x32cm dydžio) įtiesiu kepimo popierių.

Pusę tešlos pilu į kepimo formą ir tolygiai paskirstau.

Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~10min – viršus apačia be vėjelio.

500g varškės verčiu į dubenį.

Į dubenį su varške beriu šaukštą cukraus, 0,5 šaukštelio druskos, įmušu 2 kiaušinius – viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės.

Varškės masė paruošta!

Ant iškepusio lakšto sudedu visą varškės masę ir tolygiai paskirstau.

Likusią dalį tešlos užpilu ant varškės sluoksnio – tolygiai paskirstau.

Šaunu atgal į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~30min – viršus apačia be vėjelio.

Iškepusį pyragą traukiu lauk iš orkaitės, palaukiu, kol šiek tiek pravės. Tuomet pabarstau cukraus pudra (nebūtinai) ir išimu iš kepimo formos.

Pjaustau ir ragauju😉.

Skanaus!!!

4 komentarai
  1. Laba diena.
    Radau daug pyragų receptų kuriuos norėčiau pabandyti, gal galėtumėte pasufleruoti kokią lentelę kuri tiktų naudojant jūsų receptus,kaip pakeisti šakštą (stiklinę.) gramais Visada labai abejoju ar teisingai pamatavau .
    Ačiū
    Skanių darbų

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti