Sultinga ir minkšta kiaulienos nugarinė orkaitėje

Gaminimo laikas: 15min be marinavimo ir kepimo

Ypatingiems savaitgalio pietums – ypatingas kepsnys.

Ir visai negalvokit, kad giriuosi čia be reikalo 😊. Ši kiaulienos nugarinė kepta orkaitėje, taip patiko mano šeimai, kad negaliu nepasidalinti receptu!!!

Artėjančiam Tėvo dienos savaitgaliui siūlau išsikepti ir nustebinti tėvelius, senelius gardžia, sultinga, minkšta mėsyte!!! Gal aš ir klystu, bet turbūt ne vienas tėtis labiau apsidžiaugtų skaniu mėsos kepsniu, nei gabalėliu pyrago 😄.

Ingredientai

Reikės:

1,5kg nugarinės

170g svogūnų

20g česnakų

nepilno šaukštelio druskos

šaukšto mėsos prieskonių (be druskos)

pipirų

2 šaukštų kečupo

3 šaukštų sojų padažo

3 šaukštų graikiško jogurto (grietinės)

3 šaukštelių grūdėtųjų garstyčių

1kg bulvių (vidutinio dydžio)

druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus

Kepimo popieriaus (folijos)

Kaip gaminti:

Paruošiu marinatą mėsai:

Į dubenį sutarkuoju (smulkesnė nei burokinė trintuvė) 170g svogūnų, 20g česnako skiltelių, beriu nepilną šaukštelį druskos, šaukštą mėsos prieskonių (be druskos), pipirų, dedu 2 šaukštus kečupo, pilu 3 šaukštus sojų padažo – viską gerai sumaišau.

1,5kg kiaulienos nugarinės pjaunu maždaug 1,5cm pločio riekelėmis – mėsą pjaunu rieklėmis, bet nenupjaunu, o tik įpjaunu palikdama maždaug 2cm nenupjautos riekelės.

Mėsos gabalą išskleidžiu (panašu į vėduoklę) ir įtrinu pasiruoštu marinatu. Užsidėjau pirštinę, bet tai nebūtina 😊 ir gerai ištryniau mėsos paviršių ir visus tarpelius.

Mėsos gabalą perkeliu į gilesnį dubenį, uždengiu maistine plėvele ir palieku marinuotis 3-4val.

Nuskutu ir nuplaunu ~1kg vidutinio dydžio bulvių.

Kiekvieną bulve įpjaunu (bet nenupjaunu iki galo) juostelėmis skersai ir išilgai. Supjaustytas bulves dedu į dubenį.

Ant bulvių beriu druskos, pipirų, pilu alyvuogių aliejaus. Gerai sumaišau ir bulvės paruoštos!

Marinuotą mėsą patepsiu jogurto ir garstyčių padažu:

Dubenėlyje sumaišau 3 šaukštus graikiško jogurto, 3 šaukštelius grūdėtųjų garstyčių – pasiruoštu padažu įtrinu mėsą.

Į kepimo skardą tiesiu dvigubą kepimo popierių. Vieną kraštą kepimo popieriaus atlenkiu, juo uždengsiu mėsą ir bulves. Jei neturite kepimo popieriaus tinka folija.

Marinuotą ir padažu pateptą mėsą dedu į kepimo skardą, šiek tiek išskleidžiu įpjautą mėsos kraštą.

Aplink mėsą išdėlioju bulves.

Mėsą ir bulves uždengiu kepimo popieriumi – užspaudžiu kepimo popieriaus kraštus.

Kepu įkaitintoje 200C orkaitėje 1val, viršus apačia be vėjelio.

Po 1val mėsą ir bulves atidengiu (nukerpu pusę kepimo popieriaus lapo) ir šaunu atgal į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu 20-30min – su ventiliatoriaus funkcija (jei tokios nėra kepkite viršus apačia be vėjelio).

Prie keptos mėsos ir bulvių patiekiau virtų burokėlių salotų (virtus burokėlius sutarkuoju, beriu druskos, pipirų, pjaustyto svogūno, pilu šiek tiek aliejaus, viską sumaišau – salotos paruoštos).

Labai skanu!!!

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti