Gaminimo laikas: 40 minučių
Ar mėgstate plovą? O ar gaminote plovą namuose? Jei ne tai štai…
Naminis gardus plovas su vištiena – greitai, paprastai ir lengvai, be jokių paslapčių 😉.
Pabandykit, tikrai patiks!!!
Reikės:
300g plikytų ryžių
150g morkų
150g svogūnų
500g vištienos šlaunelių mėsos
Aliejaus kepimui
Pipirų
Druskos
1 šaukštelio paprikos miltelių
0,5 šaukštelio kario
600ml vandens
Šiek tiek druskos (pagal skonį)
8-10 skiltelių česnako
Petražolių
Kaip gaminti:
Pirmiausia nuplaunu ryžius.
300g plikytų ryžių beriu į gilesnį dubenį, užpilu šaltu vandeniu. Lengvai pamaišau ranka ir nupilu drumzliną vandenį. Pilu dar vandens, sumaišau vėl nupilu nešvarų vandenį. Taip plaunu tol, kol vanduo – plaunant ryžius, bus švarus.
Tuomet nuplautus ryžius (be vandens) dedu į šalį jų prireiks vėliau.
Nedideliais kubeliais supjaustau 150g svogūnų ir 150g morkų.
Nedideliais gabalėliais supjaustau 500g vištienos šlaunelių mėsos.
Plovą dažniausiai gaminu didesniame puode storu dugnu, bet taip pat tiks keptuvė ar ketaus puodas (būtų geriausiai 😉, bet neturiu).
Į įkaitintą puodą pilu aliejaus.
Verčiu pjaustytas daržoves ir vištieną.
Beriu druskos, pipirų, šaukštelį paprikos miltelių ir 0,5 šaukštelio kario.
Vis pamaišydama, kepinu ~10min ant didesnės ugnies.
Po 10min ugnį sumažinu, uždengiu dangtį ir dar kepu 5min ant silpnesnės ugnies.
Tuomet į puodą prie apkepintų daržovių ir vištienos verčiu nuplautus plikytus ryžius (300g).
Pilu 600ml vandens.
Beriu šiek tiek druskos (pagal skonį).
Įmetu 8-10 skiltelių česnako.
Sumaišau.
Uždengiu dangtį, ugnį padidinu ir laukiu, kol užvirs.
Kuomet puodas pradeda “burbuliuoti” – ugnį sumažinu.
Verdu 15-20min ant visai silpnos ugnies (kad ramiai virtų ir dangtis nesikilnotų😉).
Dar svarbu – maišyti NEREIKIA!!!
Po 15-20min atidengiu dangtį, beriu saują smulkintų šviežių petražolių.
Uždengiu dangtį ir leidžiu plovui dar ~10min pailsėti.
Tam tadam… po 10min jau ragausiu…
Birut birutėlis, skanutėlis – pasigaminkite ir paragaukite – mums LABAI 😋.
Jei gaminsite – skanaus!!!