Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Super greitas ir super skanus tortilijų ir maltos mėsos patiekalas – ale čeburekai 😉.

Minkšta ir sultinga mėsa, traškus, apkepęs torilijų paviršius – skoniu primena tradicinius riebaluose keptus čeburekus. Tik šie tortilijų čeburekai mažiau riebūs, nes kepti orkaitėje!

Kepiau tortilijas tik su mėsa, bet galima įdėti sūrio ar daržovių – čia jau kaip labiau mėgstate 😉 Naudojau maltą kiaulienos sprandinę, bet tinka ir kitokia mėsa: vištiena, kalakutiena ir kt. Svarbu gerai užspausti tortilijos kraštelius, kad kepant neišbėgtų skystis. Daugiau jokių paslapčių😊.

Siūlau pasigaminti ir paragauti šio gardaus ir be vargo pagaminamo patiekalo!!!

Ingredientai

Reikės:

6 tortilijų (23cm skersmens)

500g maltos mėsos

60g svogūno

Saujos petražolių

Druskos, pipirų

100ml vandens ar sultinio

1 didesnio kiaušinio

Juodųjų sezamo sėklų

Bus 6 tortilijų čeburekai 😉

Kaip gaminti:

Sumalu mėsmale 500g kiaulienos sprandinės.

Smulkiais kubeliais supjaustau 60g svogūną, susmulkinu saują šviežių petražolių. Supjaustytą svogūną ir petražoles dedu prie sumaltos mėsos, beriu druskos, pipirų – viską gerai sumaišau ranka ar šaukštu.

Ant mėsos užpilu ~100ml vandens (šalto). Vandenį sumaišau su mėsa ir kelis kartus mėsą trinkteliu į dubenį – paimu mėsą į rankas ir metu atgal į dubenį – taip kokius 8 kartus – mėsa bus minkštesnė ir sultingesnė 😉

Įdaras paruoštas!

Dubenėlyje suplaku kiaušinį – juo patepsiu tortilijos kraštelį ir paviršių.

23cm skersmens tortiliją (galima mažesnę) dedu ant lentelės.

Šaukštą su kaupu mėsos įdaro paskirstau ant pusės tortilijos – palikdama tuščią kraštelį ~2cm.

Tortilijos kraštą aplink sutepu kiaušinio plakiniu ir sulenkiu tortiliją pusiau – stipriai pirštais ar šakute užspaudžiu kraštą.

Taip paruošiu 3 tortilijas, nes man tik 3 telpa į kepimo skardą 😉 kitas 3 paruošiu, kai keps pirmosios trys.

Paruoštas tortilijas sudedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

Aptepu kiaušinio plakiniu – kruopščiai aptepu visą paviršių 😉.

Pabarstau ant būsimų ale čeburekų juodųjų sezamo sėklų.

Kepu įkaitintoje 180C orkaitėje ~20-25min, viršus apačia be vėjelio.

Kol kepa pirmosios tortilijos paruošiu kitas tris tortilijas.

Iškeptas tortilijas išimu iš orkaitės, dedu į lėkštes, o prie tortilijų paruošiu daržovių sultinio – Baisiai gardu.

Jei nemėgstate sultinio galite pagaminti česnakinio padažo https://www.maistomegeja.lt/cesnakinis-padazas/ ar patiekti tortilijas su šviežių daržovių salotomis.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti