Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo ir marinavimo
Reikės:
Kaip gaminti:
Kiaulienos nugarinę supjaustau maždaug 1,5cm riekelėmis. Bus 7 kepsniai 😉
Riekeles dedu ant pjaustymo lentelės ir padaužau maistiniu plaktuku (iš abiejų pusių).
Beriu druskos, pipirų, kepsnelius apverčiu – ant kitos pusės taip pat beriu druskos ir pipirų.
Taip paruošiu visus 7 kepsnelius.
Į didesnį dubenėlį pilu 200ml kefyro (riebumas nesvarbu).
Susmulkinu 4 skilteles česnako. Smulkintą česnaką dedu į dubenį su kefyru – sumaišau.
Tuomet į kefyrą dedu mėsos kepsnelius. Dedu po vieną kepsnelį, vis padažydama į kefyro marinatą, kad kefyras tolygiai padengtų visus kepsnelius. Mėsą šiek tiek paspaudau ir palieku marinuoti ~1val. Galima marinuoti ir ilgiau, bet aš neturėjau laiko 😉
Į lėkštę beriu saują viso grūdo kvietinių miltų (galima naudoti džiūvėsėlius).
Kepsnelius po vieną apvolioju miltuose ir dedu į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.
Kepu įkaitintoje 180C orkaitėje ~35-40min – viršus apačia be vėjelio.
Kol kepa kepsniai sutarkuoju 150g fermentinio sūrio.
Iškeptus kepsnius traukiu lauk iš orkaitės. Ant kepsnelių viršaus išdėlioju 400g saldžiarūgščio padažo (tinka pomidorų padažas su ananasais ar daržovėm).
Dedu tarkuotą sūrį ir grąžinu kepsnelius į orkaitę (180C – viršus apačia be vėjelio) ~10minučių, kol sūris išsilydys!
Po dešimties minučių kepsneliai paruošti!!!
Patiekiau kepsnelius su bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis – buvo labai skanu!
Skanaus gaminantiems 😉