Pyragas su kefyru ir uogiene

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Lengviau ir greičiau pagaminamo pyrago nėra!!!

Viskas super paprastai – suverčiu į vieną dubenį, sumaišau ir belieka palaukti, kol pyragas iškeps orkaitėje 😉. Ingredientai taip pat visiems gerai pažįstami ir lengvai prieinami – kefyras, uogienė, aliejus, keli kiaušiniai ir miltai…

Uogienę pyragui rinkausi vyšnių, bet tikrai tinka aviečių, braškių, slyvų, obuolienė ir kt.

Tad – siūlau nieko nelaukti ir išsikepti šį gardų pyragą 😊…

Ingredientai

Reikės:

200ml kefyro

250ml uogienės

2 kiaušinių

100ml aliejaus

280g miltų

2 šaukšteliai kepimo miltelių

Kepimo forma 22cm skersmens

Cukraus pudros (nebūtinai)

Kaip gaminti:

Į dubenį pilu 200ml kefyro (2,5% riebumo).

250ml vyšnių uogienės taip pat verčiu į dubenį prie kefyro. Uogienė šiam pyragui gali būti ir kitokia: aviečių (jei nebijote aviečių kauliukų 😉) braškių, slyvų, obuolienė ar kt.

Įmušu 2 kiaušinius.

Pilu 100ml aliejaus.

Viską gerai sumaišau šluotele, galima ir šakute.

Į sumaišytą masę įsijoju 280g miltų (2 stiklinės) sumaišytų su 2 šaukšteliais kepimo miltelių.

Viską gerai sumaišau mentele iki vientisos masės.

Bus tiršta tešla.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių, dedu kepimo formą atsegamais kraštais be dugno. Kadangi tešla tiršta dugno nedėsiu, tešla niekur nepabėgs 😉.

Visą tešlą verčiu į kepimo formą, mentele sulyginu paviršių.

Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~50min – viršus apačia be vėjelio.

Iškepusį pyragą išimu iš orkaitės ir palieku šiek tiek atvėsti.

Aš ilgai laukti negaliu, todėl dar šiltą pyragą išimu iš kepimo formos ir nuėmusi kepimo popierių dedu į didesnę lėkštę.

Apibarstau cukraus pudra, tai visai nebūtina, bet gražiau…

Na, o dabar metas pjauti ir ragauti šį gardumyną.

Purus, minkštas, lengvai pjaustosi ir visai netrupa… Idealus pyragas iš pačių paprasčiausių ingredientų…

Esu kepusi šį gardumyną su vyšnių uogiene ir obuoliene – abu pyragai buvo LABAI gardūs 😊.

Prie šilto pyrago gabalėlio galima ir ledų kaušelį pridėti bus labai į temą!

Gardus pyragas tiek šiltas, tiek atvėsęs – su arbata, kava ar pienu – kaip kas mėgsta 😉…

Lauksiu atsiliepimų iš kepusių ir ragavusiųjų…

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti