Varškės ir moliūgo apkepas

Gaminimo laikas: 20 minučių be kepimo
Kaip reikalai su moliūgais 😊?
Ar jau gaminate? Valgote? Ar jau atidarėte moliūgų sezoną?
Jei dar ne – siūlau tuč tuojau paskelbti moliūgų sezoną atidarytu😀 ir išsikepti šį nuostabų, minkštą, kvapnų, spalvingą ir LABAI skanų varškės ir moliūgo apkepą!!!
Apkepui naudojau šviežią moliūgą, bet galite jį pakeisti moliūgų tyre arba šaldytu moliūgu.
O jei nenaudojate kukurūzų krakmolo, vietoj jo naudokite miltus ar manų kruopas👍.
Ingredientai

Reikės:

500g moliūgo
500g varškės 9%
Šaukštas sviesto
4 kiaušiniai
Žiupsnelis druskos
100g cukraus
2 šaukštai kukurūzų krakmolo
30g sviesto

Kaip gaminti:

500g šviežio moliūgo supjaustau nedideliais kubeliais. Galima naudoti tokį patį kiekį šaldyto moliūgo ar moliūgo tyrės.

Į įkaitintą keptuvę dedu šaukštą sviesto, kuomet sviestas išsilydo verčiu pjaustytą moliūgą.

Kepinu-troškinu, vis pamaišydama ant silpnos ugnies apie 15min (uždengus dangtį) – kol moliūgo gabalėliai suminkštės.

Į dubenį verčiu 500g varškės 9%.

Imu dar vieną dubenį ir atskiriu 4 kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus dedu į atskirą dubenėlį, o trynius prie varškės. Dubenėlį su baltymais stumiu į šoną – išplaksiu vėliau 😉

Prie varškės ir trynių beriu 100g cukraus, dedu šiek tiek atvėsusį kepintą moliūgą ir 2 šaukštus kukurūzų krakmolo – sutrinu blenderiu iki vientisos masės. Na, tas vientisumas skonio reikalas – man skaniau, kai lieka šiek tiek varškės grūdelių 😉

Varškės masė paruošta grįžkime prie baltymų.

Į baltymus beriu žiupsnelį druskos ir plaku mikseriu 1-2min iki standžių putų.

Išplaktus baltymus per kelis kartus atsargiai mentele įmaišau į varškės masę – sujungiu abi mases 😉

Apkepą kepsiu kepimo 26cm skersmens kepimo inde.

Į kepimo indą įkloju kepimo popierių.

Supilu visą masę į kepimo indą ir sulyginu paviršių.

Supjaustau nedideliais gabalėliais 30g sviesto.

Sviesto gabalėlius išdėlioju šiek tiek įspausdama būsimo apkepo paviršiuje.

Šaunu apkepą į įkaitintą 180C orkaitę – kepsiu ~50min viršus apačia be vėjelio.

Kepimo laikas priklauso nuo Jūsų orkaitės ypatybių, gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau laiko 😉

Mes valgome apkepą su grietine, uogiene, šviežiomis uogomis ar vaisiais. Gardu ir be nieko suvalgyti, pastvėrus gabalėlį apkepo 🤤

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti