Gaminimo laikas: 20 minučių be kepimo
Reikės:
Kaip gaminti:
500g šviežio moliūgo supjaustau nedideliais kubeliais. Galima naudoti tokį patį kiekį šaldyto moliūgo ar moliūgo tyrės.
Į įkaitintą keptuvę dedu šaukštą sviesto, kuomet sviestas išsilydo verčiu pjaustytą moliūgą.
Kepinu-troškinu, vis pamaišydama ant silpnos ugnies apie 15min (uždengus dangtį) – kol moliūgo gabalėliai suminkštės.
Į dubenį verčiu 500g varškės 9%.
Imu dar vieną dubenį ir atskiriu 4 kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus dedu į atskirą dubenėlį, o trynius prie varškės. Dubenėlį su baltymais stumiu į šoną – išplaksiu vėliau 😉
Prie varškės ir trynių beriu 100g cukraus, dedu šiek tiek atvėsusį kepintą moliūgą ir 2 šaukštus kukurūzų krakmolo – sutrinu blenderiu iki vientisos masės. Na, tas vientisumas skonio reikalas – man skaniau, kai lieka šiek tiek varškės grūdelių 😉
Varškės masė paruošta grįžkime prie baltymų.
Į baltymus beriu žiupsnelį druskos ir plaku mikseriu 1-2min iki standžių putų.
Išplaktus baltymus per kelis kartus atsargiai mentele įmaišau į varškės masę – sujungiu abi mases 😉
Apkepą kepsiu kepimo 26cm skersmens kepimo inde.
Į kepimo indą įkloju kepimo popierių.
Supilu visą masę į kepimo indą ir sulyginu paviršių.
Supjaustau nedideliais gabalėliais 30g sviesto.
Sviesto gabalėlius išdėlioju šiek tiek įspausdama būsimo apkepo paviršiuje.
Šaunu apkepą į įkaitintą 180C orkaitę – kepsiu ~50min viršus apačia be vėjelio.
Kepimo laikas priklauso nuo Jūsų orkaitės ypatybių, gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau laiko 😉
Mes valgome apkepą su grietine, uogiene, šviežiomis uogomis ar vaisiais. Gardu ir be nieko suvalgyti, pastvėrus gabalėlį apkepo 🤤
Skanaus!!!