Gaminimo laikas: 20 minučių be kepimo
Mėgstate čeburekus, bet neturite laiko ruošti tešlą?
Turiu jums pasiūlymą – čeburekai kitaip. Labai greitai kalną gardžių ir sultingų ale čeburekų galima iškepti su vaflių lakštais 😉.
Viskas greitai ir visai paprastai!!!
Reikės:
500g maltos mėsos
50g svogūno
2 skiltelių česnako
70g paprikos
Druskos
Pipirų
Paprikos miltelių
Petražolių
90g apvalių vaflių lakštų
200ml vandens
300ml pieno
380g miltų
1 kiaušinio
Druskos
Aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
Į dubenį verčiu 500g maltos mėsos (naudojau maltą kiaulienos sprandinę).
Smulkiais kubeliais supjaustau 50g svogūną.
Svogūno kubeliai keliauja prie maltos mėsos.
Susmulkinu 2 skilteles česnako, dedu prie mėsos ir svogūno.
Mažais kubeliais supjaustau 70g paprikos.
Paprikos kubelius verčiu į bendrą dubenį prie mėsos.
Supjaustau saują petražolių.
Pjaustytas petražoles taip pat dedu prie mėsos.
Beriu druskos, pipirų, šaukštelį paprikos miltelių.
Viską gerai sumaišau šaukštu (man taip patogiau) 😉.
Imu 90g apvalių vaflių lakštų.
Vieną vaflių lakštą dedu ant lentelės.
Ant lakšto dedu šaukštą mėsos įdaro. Mėsos įdarą tolygiai paskirstau ant viso vaflio lakšto.
Mėsos sluoksnį užkloju dar vienu vafliu.
Šiek tiek paspaudžiu ir peiliu perpjaunu sulipdytus lakštus į 4 dalis.
Taip paruošiu visus vaflių lakštus 😊.
Tuomet greitai paruošiu tešlą, kurioje apvoliosiu būsimus čeburekus.
Į dubenį pilu 200ml vandens, 300ml pieno.
Įmušu 1 kiaušinį, beriu šiek tiek druskos.
Sumaišau.
Į sumaišytą skystą masę beriu ~380g miltų.
Sumaišau – bus tiršta tešla.
Metas kepti čeburekus.
Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus (labai daug nereikia).
Supjaustytus vaflių mėsos gabalėlius mirkau pasiruoštoje tešloje ir dedu į keptuvę.
Kepsiu 3-4min ant vidutinės ugnies vieną pusę.
Tuomet apverčiu ir kepu dar 3-4min kitą pusę.
Iškeptus ale čeburekus dedu ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
Taip iškepu visus pasiruoštus čeburekus – prikepiau labai daug, bet nespėjau suskaičiuoti. Dar bekepant šie skanumynai išgaravo😉.
Buvo labai gardu, o pagaminti tikrai nesunku.
Tad jei dar galvojate, kuo nustebinti ir pradžiuginti namiškius, o gal mąstote, ką pagaminti iškylai – šis receptas – tikrai pasiteisins!!!
Skanaus.