Gaminimo laikas: 10 minučių be laukimo ir kepimo
Kaip man patiko šis duonos receptas 👍👍👍!!! Duonelė ne tik labai gardi, bet ir super lengvai pagaminama – jokio minkymo! Jūs tik pagalvokite: sumaišai ingredientus, palauki, kol pakils, sudedi į kepimo formą, vėl šiek tiek palauki ir kepi – viskas!!!
Ar gali būti paprastesnis duonos receptas – manau, kad ne 😉.
Miltus naudojau kvietinius aukščiausios rūšies ir kvietinius viso grūdo, bet galima kepti tik iš kvietinių aukščiausios rūšies miltų.
Duonelę kepiau su riešutų ir razinų mišiniu, bet čia tikrai fantazijos reikalas – saulėgrąžos, moliūgų sėklos, džiovintos uogos ir t.t. puikiai tiks. O jei nemėgstate, kepkite visai be priedų.
Taigi, kuo skubiau noriu pasidalinti receptu!
Reikės:
350ml drungno vandens
1 šaukšto cukraus
1 šaukštelio druskos
7g sausų mielių
200g kvietinių miltų (aukščiausios rūšies)
150g viso grūdo kvietinių miltų
100g riešutų ir razinų mišinio (ar kitų priedų)
Sezamo sėklų
Kepimo forma 25x11cm
Kaip gaminti:
Į didesnį dubenį pilu 350ml DRUNGNO vandens.
Į vandenį beriu 7g sausų mielių (~1 šaukštelis), šaukštą cukraus ir šaukštelį druskos.
Viską gerai sumaišau.
Į skystą masę verčiu 200g kvietinių aukščiausios rūšies miltų ir 150g kvietinių viso grūdo miltų.
Galima naudoti tik kvietinius aukščiausios rūšies miltus, jų tuomet berkite 350g. Bet maišant su viso grūdo miltais duonelė skanesnė ir naudingesnė.
100g razinų ir riešutų mišinio beriu ant pjaustymo lentelės ir šiek tiek susmulkinu.
Smulkintus riešutus ir razinas verčiu į dubenį su tešla.
Priedus duonelei galima naudoti tokius, kokie jums patinka: saulėgrąžos, moliūgų sėklos, džiovintos uogos – puikiai tiks. O jei nenorite ar neturite galima apsieiti ir visai be priedų.
Smulkintus riešutus ir tešlą sumaišau.
Uždengiu rankšluostėliu, palieku ~30min pakilti kambario temperatūroje.
Po 30min į kepimo indą 25x11cm (gali būti ir didesnis) įtiesiu kepimo popierių.
Verčiu visą tešlą į kepimo indą, tolygiai sulyginų paviršių.
Patepu būsimos duonelės paviršių aliejumi ir uždengiu maistine plėvele. Aš pamiršau patepti duonelę aliejumi, todėl man maistinė plėvelė šik tiek prilipo 😊, bet nieko baisaus. Jei ir jūs pamiršite nieko tokio 😉.
Uždengus duonelę maistine plėvele palaukiu ~20min, kol duona dar pakils.
Po 20min maistinę plėvelę nuimu, apibarstau paviršių sezamo sėklomis.
Šaunu duoną į įkaitintą 230C orkaitę, kepsiu 15min viršus apačia be vėjelio.
Po 15min kaitrą sumažinu iki 190C ir kepu dar ~25min, viršus apačia be vėjelio.
Kuomet duonelė apskrunda, ji iškepusi.
Stipriai praveriu orkaitės dureles ir palaukiu, kol duonelė atvės (jei turiu kantrybės).
Jei kantrybės mažai 😀 išimu duonelę iš kepimo formos ir šiek tiek pravėsusią pjaustau ir ragauju.
Tikrai labai vykęs ir paprastas TIKRAI neprastas duonos receptas – paragaukite tikrai patiks!
Skanaus 🙂