Gaminimo laikas: 10 minučių
Jei vis nesugalvojate – kaip greitai ir lengvai pasigaminti gaivias vaisių ir daržovių salotas?
Turiu jums atsakymą į šį sudėtingą klausimą 😃…
Siūlau gaivių, gardžių ir spalvingų salotų receptą!!! Pirmuoju smuiku čia groja agurkai, kriaušės ir avokadas, o jiems šauniai pritaria šilauogės bei riešutai, viską sujungia – apjungia švelniai saldžiarūgštis padažas 😉.
Reikės:
300g agurkų
300g kriaušių
Avokado
Petražolių
Šilauogių
Graikinių riešutų
Padažui:
0,5 citrinos sulčių
1 šaukštelio medaus
Druskos
Pipirų
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
Kelių šakelių čiobrelio
Kaip gaminti:
300g agurkų supjaustau nedideliais kubeliais (arba taip kaip patinka🙂).
Supjaustytus agurkus verčiu į dubenį, kuriame gaminsiu salotas.
Kriaušes (300g) pjaunu pusiau, pašalinu sėklas – odelės nulupti nereikia. Kriaušių puseles supjaustau nedideliais gabalėliais.
Kriaušių gabalėlius verčiu į dubenį prie agurkų.
Sunokusį avokadą pjaunu pusiau, pašalinu kauliuką.
Avokado puseles supjaustau nedideliais kvadratėliais ir šaukštu iškabinu prie pjaustytų agurkų ir kriaušių.
Paruošiu padažą:
Į dubenėlį įspaudžiu 0,5 citrinos sulčių.
Dedu šaukštelį medaus ir gerai sumaišau.
Beriu druskos, pipirų.
Pilu 3 šaukštus alyvuogių aliejaus.
Nuskinu lapelius nuo kelių čiobrelių šakelių ir dedu juos į padažo dubenėlį.
Sumaišau ir užpilu ant “būsimų” salotų.
Salotas gerai sumaišau su užpiltu padažu.
Susmulkinu ryšulėlį petražolių.
Smulkintas petražoles beriu ant salotų.
Sauja šilauogių taip pat keliauja ant salotų.
Susmulkinu saujelę graikių riešutų.
Graikiniais riešutais apibarstau salotų paviršių.
Mmmm… kokios gardžios ir gaivios šios salotos – sunku nusakyti 🙂…
Galiu pasakyti, kad paragavus – tikrai sunku sustoti 😊!!!
Skanaus!