Gaminimo laikas: 10 minučių
Gardžios, vasariškos, saldžios salotos su lengva citrinos rūgštele, braškių ir arbūzo saldumu, agurkų gaiva, riešutų traškumu, o fetos sūris prideda taip trūkstamo sūrumo 😉.
Jei ieškote kažko naujo ir skanaus – paragaukite – tikrai patiks!!!
Reikės:
300g arbūzo
150g agurkų
200g braškių
Druskos
2 šaukštų citrinos sulčių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
50g fetos sūrio
Saujos kepintų migdolų
Kaip gaminti:
Nedidelį gabalėlį arbūzo supjaustau didesniais kubeliais ir pašalinu sėklas – supjaustyto svoris 300g.
Supjaustytą arbūzą verčiu į dubenėlį, kuriame gaminsiu salotas.
150g agurkų supjaustau nedideliais gabalėliais.
Agurko gabalėliai keliauja į dubenį prie arbūzo.
200g braškių supjaustau riekelėmis ar nedideliais gabalėliais – dedu prie pjaustytų arbūzo ir agurkų.
Pjaustytus gardumynus pabarstau druska.
Užspaudžiu 2 šaukštus citrinos sulčių.
Pilu 2 šaukštus alyvuogių aliejaus.
Viską gerai sumaišau – man patogiausia maišyti dviem šaukštais 😉.
Tuomet ant būsimų salotų sutrupinu ~ 50g fetos sūrio.
Susmulkinu ~50g kepintų migdolų riešutų.
Smulkintais kepintais migdolais pabarstau paruoštas salotas.
Riešutus galima naudoti ir kitokius – tik svarbu, kad jie būtų pakepinti – taip daug skaniau ir traškiau…
Viskas – skanutėliausios salotos paruoštos!!!
Gardus užkandis, pusryčiai ar vakarienė – garantuoti 😊.
Skanaus!!!