Gaivios vasariškos salotos su arbūzu ir braškėm

Gaminimo laikas: 10 minučių

Gardžios, vasariškos, saldžios salotos su lengva citrinos rūgštele, braškių ir arbūzo saldumu, agurkų gaiva, riešutų traškumu, o fetos sūris prideda taip trūkstamo sūrumo 😉.

Jei ieškote kažko naujo ir skanaus – paragaukite – tikrai patiks!!!

Ingredientai

Reikės:

300g arbūzo

150g agurkų

200g braškių

Druskos

2 šaukštų citrinos sulčių

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

50g fetos sūrio

Saujos kepintų migdolų

Kaip gaminti:

Nedidelį gabalėlį arbūzo supjaustau didesniais kubeliais ir pašalinu sėklas – supjaustyto svoris 300g.

Supjaustytą arbūzą verčiu į dubenėlį, kuriame gaminsiu salotas.

150g agurkų supjaustau nedideliais gabalėliais.

Agurko gabalėliai keliauja į dubenį prie arbūzo.

200g braškių supjaustau riekelėmis ar nedideliais gabalėliais – dedu prie pjaustytų arbūzo ir agurkų.

Pjaustytus gardumynus pabarstau druska.

Užspaudžiu 2 šaukštus citrinos sulčių.

Pilu 2 šaukštus alyvuogių aliejaus.

Viską gerai sumaišau – man patogiausia maišyti dviem šaukštais 😉.

Tuomet ant būsimų salotų sutrupinu ~ 50g fetos sūrio.

Susmulkinu ~50g kepintų migdolų riešutų.

Smulkintais kepintais migdolais pabarstau paruoštas salotas.

Riešutus galima naudoti ir kitokius – tik svarbu, kad jie būtų pakepinti – taip daug skaniau ir traškiau…

Viskas – skanutėliausios salotos paruoštos!!!

Gardus užkandis, pusryčiai ar vakarienė – garantuoti 😊.

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti