Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Cannelloni makaronus esu gaminusi su įvairiais įdarais ir padažais, bet šis receptas mūsų šeimoje populiariausias.
Patiekalas ne tik labai gardus, bet ir paprastai pagaminamas!!!
Tikiuosi ir jūs pasigaminsite, paragausite šių gardžių, sultinga mėsa įdarytų makaronų.
Reikės:
250g cannelloni makaronų
600g maltos mėsos
Morkos
Svogūno
Druskos
Pipirų
Džiovintų žalumynų
3 kiaušinių
250ml pieno
4 šaukštų grietinės (10%)
~150g tarkuoto sūrio
Kaip gaminti:
600g maltos mėsos dedu į dubenį.
Beriu druskos, pipirų, džiovintų žalumynų – sumaišau.
Burokine tarka sutarkuoju vidutinę morką.
Kubeliais supjaustau nedidelį svogūną.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus, verčiu daržoves.
Pakepinu daržoves (vis pamaišydama) ~ 5-7min ant vidutinės ugnies.
Pakepintas daržoves verčiu į dubenį su mėsa.
Viską sumaišau – įdaras paruoštas.
Paruoštą mėsą dedu į cannelloni makaronus (makaronai nevirti!).
Dedu mažu šaukšteliu lengvai paspausdama mėsos įdarą.
Įdarytus makaronus (vienu sluoksniu) dedu į kepimo skardą (30x20cm dydžio).
Įdariau beveik 250g makaronų, keli makaronai liko be įdaro, juos taip pat įtalpinau į kepimo skardą.
Paruošiu užpilą:
į dubenėlį įmušu 3 kiaušinius.
Beriu šiek tiek druskos.
Pilu 250ml pieno.
Dedu 4 šaukštus grietinės (naudojau 10% riebumo).
Viską gerai sumaišau ir užpilu ant makaronų.
Kepimo formą uždengiu folija ir šaunu į įkaitintą 180C orkaitę. Kepsiu ~35min – viršus apačia be vėjelio.
Sutarkuoju ~150g fermentinio sūrio.
Po 35min kepimo formą traukiu lauk iš orkaitės, nuimu foliją.
Tarkuotu sūriu apibarstau makaronus ir grąžinu atgal į orkaitę(be folijos).
Kepsiu dar ~15-20min, kol sūris išsilydys .
Patiekalas paruoštas!!!
Skanaus😊…