Gaminimo laikas: 15min be kepimo
Na, prisipažinkite – ar mėgstate cukinijas? O ar mėgstate kotletus?
Jei taip, tuomet – būtinai siūlau išsikepti šiuos gardžius, sultingus ir lengvai pagaminamus cukinijų ir mėsos kotletus.
Reikės:
330g cukinijos
1kg maltos mėsos (kiaulienos ar vištienos)
100g maltų džiūvėsėlių
100g svogūno
3 skiltelių česnako
2 kiaušinių
Druskos
Pipirų
1 šaukštelio paprikos miltelių
2 šaukštelių džiovintų petražolių
Bulvių
Morkų
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Raudonėlio
Kmynų
Petražolių
Kaip gaminti:
Į dubenį burokine tarka sutarkuoju 330g cukinijos.
Prie cukinijos verčiu 1kg maltos mėsos (kiaulienos ar vištienos).
Beriu 100g maltų džiūvėsėlių.
Kubeliais supjaustau ~100g svogūną, susmulkinu 3 skilteles česnako.
Pjaustytas svogūnas ir česnakas keliauja į bendrą dubenį.
Įmušu du kiaušinius.
Beriu druskos, pipirų, šaukštelį paprikos miltelių, du šaukštelius džiovintų petražolių.
Viską gerai sumaišau – kotletų masė paruošta 🙂.
Iš paruoštos masės formuoju kotletus ir dedu juos į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Man pavyko sulipdyti 16 kotletukų.
Kotletus stumiu į šalį, paruošiu daržoves.
Nulupu ir nuplaunu kelias bulves ir morkas.
Bulves supjaustau ketvirčiais (galima ir smulkiau).
Morkas supjaustau platesnėmis riekelėmis.
Pjaustytas morkas ir bulves dedu į dubenį.
Daržoves pašlakstau alyvuogių aliejumi, beriu druskos, raudonėlio, kmynų – viską gerai sumaišau.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių, verčiu bulves ir morkas.
Į įkaitintą 180C orkaitę dedu abi skardas (į viršutinį lygį bulves ir morkas, žemiau dedu skardą su kotletais) – kepsiu ~40min su vėjelio funkcija.
Iškepusius skanumynus traukiu lauk iš orkaitės.
Į skardą su iškepusiomis bulvėmis išdėlioju gražiai apskrudusius kotletus.
Apibarstau smulkintomis petražolėmis.
Viskas!
Gardus patiekalo kvapas kaipmat sukviečia visus alkanuosius namiškius!
Vos spėjau nufotografuoti 😀…
Gaminkite, ragaukite – labai gardu!!!
Skanaus.