Gaminimo laikas: 25 minutės be kepimo

O kas pietums, klausia manęs vaikai? Sakau – šiandien pietums paslaptingieji kotletai 😀… Kodėl paslaptingi? Paragausit suprasit…

Paragavęs sūnus sako – nežinau, ko tu ten pridėjai – bet labai skanu…😉

Tai ir yra geriausias įvertinimas!

O iš tikrųjų nieko paslaptingo čia nėra – tik – labai gardūs, sultingi ir sotūs kotletai su karamelizuotų svogūnų ir graikinių riešutų įdaru.

Ingredientai

Reikės:

750g maltos mėsos (naudojau kiaulieną)

Druskos

Pipirų

1 kiaušinio

1 šaukštelio paprikos miltelių

200g svogūnų

1 šaukšto cukraus

Saujos graikinių riešutų

Aliejaus kepimui

100g fermentinio sūrio

50g džiūvėsėlių

Alyvuogių aliejaus (kotletams)

300g morkų

300g bulvių

Alyvuogių aliejaus (daržovėms)

Druskos

Pipirų

Kmynų

Šiek tiek svogūnų laiškų (nebūtinai)

Kaip gaminti:

200g svogūnų supjaustau pusžiedžiais.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.

Verčiu pjaustytus svogūnus ir kepinu ant vidutinės ugnies apie 7min – vis pamaišydama.

Tuomet ant svogūnų beriu šaukštą cukraus.

Dar kepinu 2-3min ant vidutinės ugnies.

Susmulkinu saują graikinių riešutų ir verčiu juos prie kepamų svogūnų su cukrumi.

Viską dar pakepinu ~2-3min, ant vidutinės ugnies – vis pamaišydama.

Paruoštą įdarą iš keptuvės perkeliu į dubenėlį ir palieku šiek tiek atvėsti.

Į kitą dubenį dedu ~750g maltos mėsos (naudojau kiaulieną, bet tikrai galima rinktis ir kitokią mėsą).

Prie mėsos beriu druskos, pipirų, šaukštelį paprikos miltelių ir įmušu vieną kiaušinį.

Mėsą gerai sumaišau su prieskoniais ir kiaušiniu.

Mėsa paruošta 😉.

Sutarkuoju 100g fermentinio sūrio.

Tarkuotą sūrį verčiu į dubenėlį su kepintais – karamelizuotais svogūnais.

Sūrį sumaišau su svogūnais – įdaras paruoštas.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.

Maltą mėsą padalinu į 7 dalis – sulipdau kamuolėlius.

Imu vieną kamuolėlį mėsos, išploju iš jo blynelį.

Į vidurį dedu šaukštą įdaro. Užlenkiu kraštus – paslėpdama įdarą viduje ir suformuoju kotletą.

Kotletą dedu į kepimo skardą.

Taip sulipdau 7 kotletus su įdaru 😉.

Į dubenėlį beriu ~50g džiūvėsėlių.

Kotletus apvolioju džiūvėsėliuose ir grąžinu į kepimo skardą.

Taip paruoštus kotletus pašlakstau alyvuogių aliejumi – nepagailiu aliejaus.

Paruošiu daržovių:

Nulupu ir nestoromis juostelėmis supjaustau ~300g morkų ir ~300g bulvių.

Morkas ir bulves dedu į dubenį,

Pašlakstau alyvuogių aliejumi, beriu druskos, pipirų ir kmynų.

Gerai sumaišau, kad prieskoniai susimaišytų su daržovėmis.

Bulves ir morkas sudedu į kepimo skardą prie kotletų.

Šaunu skardą į įkaitintą 200C orkaitę. Kepsiu ~50min – viršus apačia be vėjelio.

Iškepusius ir gražiai apskrudusius gardumynus traukiu lauk iš orkaitės.

Apibarstau smulkintais svogūnų laiškais (nebūtinai).

Ir puolame ragauti 😀…

LABAI netgi LABAI skanu!!!

Paragaukite patiks 😉.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti