Lietiniai blyneliai su varške

Gaminimo laikas: 40 minučių

Na, tai kokį įdarą lietiniams blynams renkatės – mėsos ar varškės?
Mano virtuvėje dažniausiai gaminami lietiniai su varške. Todėl ir su jumis noriu pasidalinti – tobulų lietinių ir nuostabaus varškės įdaro deriniu 😉.

Lietiniai blynai pagal šį receptą pavyksta visuomet! Galima šiuos blynus palikti ir visai be įdaro, valgyti su grietine ar uogiene, bet gausiai įdėjus gardaus varškės įdaro ir apkepus keptuvėje ant sviesto – aliejaus mišinio… Skonį mažų mažiausiai reikėtų įvertinti 10 balų.

Tad jei mėgstate lietinius blynus su varške – šis receptas kaip tik jums!!!

Ingredientai

Reikės:

Tešlai:

3 kiaušinių

1 šaukštelio cukraus

0,5 šaukštelio druskos

150ml pieno

120ml vandens

130g miltų

1 šaukšto aliejaus

Įdarui:

360g varškės 9%

2 šaukštų cukraus

Druskos

2 šaukštų graikiško jogurto (grietinės)

Kaip gaminti:

Į dubenį įmušu 3 kiaušinius, beriu šaukštelį cukraus, 0,5 šaukštelio druskos, pilu 150ml pieno ir šaukštą aliejaus (saulėgrąžų ar rapsų).

Beriu 130g miltų – viską gerai sumaišau šluotele iki vientisos masės.

Tuomet pilu 120ml vandens ir vėl sumaišau – tešla paruošta!

Tešlą palieku ~10min pailsėti.

Ruošiu varškės įdarą:

Į dubenį dedu 360g varškės 9%, beriu 2 šaukštus cukraus, šiek tiek druskos ir 2 šaukštus graikiško jogurto (ar grietinės).

Varškę sutrinu blenderiu iki vientisos masės, ar tokios kokios norite, galima sutrinti ir šakute, bet masė nebus tokia kremiška.

Įdaras paruoštas!

Kepsiu lietinius 🙂.

Jei abejojate savo keptuve ir galvojate, kad blynas gali prilipti, patepkite keptuvę šlakeliu aliejaus prieš kepant blynus.

Į įkaitintą sausą keptuvę pilu samtelį blynų tešlos. Keptuvę pasukioju, kad tešla tolygiai pasiskirstytų keptuvėje. Mano keptuvė 28cm skersmens.

Kepu blyną ant vidutinės ugnies ~1min vieną pusę, po to blyną apverčiu ir kepu kitą pusę dar ~1min.

Iškepusį blyną verčiu į lėkštę, taip iškepu visus blynus – man pavyko 10vnt iškepti.

Į blyno vidurį dedu šaukštą varškės įdaro, lengvai paspaudžiu įdarą, sulankstau blyno kraštus – užlenkiu artimesnį kraštą, po to prilenkiu blyno šoninius kraštus ir tuomet paskutinį likusį laisvą kraštą.

Blyno forma skoniui įtakos neturi 😀, tad, kad ir kaip besulankstytumėte, visaip bus skanu.

Taip suformuoju visus 10 blynelių.

Įdarą reikėtų padalinti, kad užtektų visiems blynams 😉.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus, dedu šaukštelį sviesto.

Kuomet sviestas išsilydo, dedu blynelius su varškės įdaru į keptuvę.

Kepu 2-3min ant vidutinės ugnies vieną pusę, po to blynus apverčiu ir kepu dar 2-3min kitą pusę.

Blynelius valgėme su trintomis braškėmis ir graikišku jogurtu, buvo labai gardu!!!

O jei visų blynu kepti nenorite, dėkite juos į dėžutę ir laikykite šaldiklyje, kol vėl prireiks.

Skanaus 😉.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti