Gaminimo laikas: 20 minučių
Super geras, greitas makaronų receptas. Vienas du ir vakarienė paruošta!
Makaronai su mėsa ir pomidorais savo puikiu skoniu nustebins visus valgytojus (tiek mažus tiek didelius😉).
Reikės:
500g viso grūdo makaronų (ar kitokių)
350g maltos mėsos
100g svogūnų
3 skiltelių česnako
400ml skardinė konservuotų smulkintų pomidorų
Druskos
Pipirų
Džiovintų petražolių
Paprikos miltelių
Kaip gaminti:
Kubeliais supjaustau 100g svogūnų, susmulkinu 3 skilteles česnako.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.
Smulkinti svogūnai ir česnakai keliauja į keptuvę.
350g maltos mėsos dedu į keptuvę prie svogūnų ir česnakų.
Viską gerai sumaišau.
Beriu druskos, pipirų, džiovintų petražolių, paprikos miltelių.
Vis pamaišydama kepinu apie 10min ant didesnės ugnies.
Kol keptuvėje kepa mėsytė išvirsiu 500g viso grūdo makaronų. Makaronus galima rinktis pagal skonį ir norą – mums šį kartą norėjosi viso grūdo makaronų 😉.
Grįžtu prie keptuvės…
Prie apkepintų “reikalų” pilu skardinę (400ml) konservuotų smulkintų pomidorų.
Toliau kepinu ~10min vis pamaišydama ant didesnės ugnies. Jei kepinant per greit išgaruoja visas skystis ar padažas pradeda kibti prie keptuvės dugno, galima įpilti samtelį skysčio nuo makaronų, bet man to neprireikė.
Nuo išvirusių makaronų nupilu skystį, o makaronus verčiu į keptuvę prie šaunaus mėsos-pomidorų padažo.
Viską gerai sumaišau!
Paruošta…
Papuošiu paruoštus makaronus smulkintomis šviežiomis petražolėmis. To daryti nebūtina, bet man patinka – gražiau, skaniau ir kvapniau.
Šie makaronai ne tik labai greitai, lengvai pagaminami, bet ir labai greitai suvalgomi!!!😊
Nes LABAI gardūs…