Gaminimo laikas: 20 minučių be kepimo

Kartais norisi pagaminti greitai, lengvai ir paprastai, o valgyti labai skaniai 😊…

Štai tokį receptą jums ir siūlau!!!

Puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei – gardžios ir sultingos, labai lengvai pagaminamos – maltos mėsos lazdelės, keptos orkaitėje.

Ingredientai

Reikės:

~1kg maltos mėsos

250g paprikos

120g obuolio

170g morkų

150g svogūnų

3 skiltelių česnako

Druskos

Pipirų

2 šaukštelių paprikos miltelių

Saujos petražolių

50g džiūvėsėlių

150ml vandens

Aliejaus

Kaip gaminti:

Nedideliais kubeliais supjaustau ~150g svogūnų.

Burokine tarka sutarkuoju ~ 170g morkų.

Kubeliais supjaustau ~250g paprikos ir ~120g obuolį.

Smulkiai susmulkinu 3 skilteles česnako.

Į keptuvę pilu aliejaus.

Kuomet keptuvė su aliejumi įkaista – verčiu visas pjaustytas daržoves į įkaitusią keptuvę (svogūnus, morkas, obuolį, papriką, česnaką).

Kepinu ~10-15min ant didesnės ugnies, kol daržovės suminkštės ir gražiai apkeps.

Pakepintas daržoves palieku šiek tiek atvėsti.

Į dubenį dedu ~1kg maltos mėsos (aš turėjau maltos kiaulienos sprandinės, bet tinka ir kitokia dalis ar kitokia mėsa: kalakutiena, vištiena).

Prie maltos mėsos verčiu kepintas daržoves.

Beriu 2 šaukštelius paprikos miltelių, druskos, pipirų.

Susmulkinu saują petražolių.

Smulkintas petražoles dedu į bendrą dubenį.

50g maltų džiūvėsėlių taip pat keliauja į bendrą dubenį.

Ant džiūvėsėlių pilu 150ml vandens.

O dabar viską labai gerai sumaišau – man patogiausia maišyti rankomis.

Kuomet visi “reikalai” dubenyje susimaišo – mėsos gumulą paimu rankomis ir metu atgal į dubenį. Padaužau kelis kartus (7-8) mėsą – bus sultingesnė, minkštesnė😉.

Mėsą suskirstau į 16 vienodų dalių – bus 16 lazdelių.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.

Imu saują mėsos masės ir formuoju pailgus kotletus – lazdeles.

Mėsos lazdeles meiliai sudedu kepimo skardoje.

Aliejumi (paprastu ar alyvuogių) patepu lazdelių paviršių – patogiausia patepti teptuku.

Kotletukus – lazdeles pabarstau sezamo sėklomis.

Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~40min – viršus apačia be vėjelio.

Iškepusias ir gražiai paskrudusias mėsos lazdeles traukiu lauk iš orkaitės ir apibarstau smulkintais svogūnų laiškais.

Prie mėsos patiekiau ryžių su daržovėmis: šaldytų daržovių mišinį pakepinau ~10min keptuvėje ant aliejaus, įbėriau druskos, pipirų. Tuomet prie apkepusių daržovių įdėjau virtų ryžių (turėjau dubenėlį nuo vakar) ir įmušiau kelis kiaušinius (“žalius”) – viską dar pakepinau pamaišydama ~5min. Garnyras paruoštas!

Gaminantiems – SKANAUS😉…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti