Gaminimo laikas: 20 minučių be kepimo
Kartais norisi pagaminti greitai, lengvai ir paprastai, o valgyti labai skaniai 😊…
Štai tokį receptą jums ir siūlau!!!
Puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei – gardžios ir sultingos, labai lengvai pagaminamos – maltos mėsos lazdelės, keptos orkaitėje.
Reikės:
~1kg maltos mėsos
250g paprikos
120g obuolio
170g morkų
150g svogūnų
3 skiltelių česnako
Druskos
Pipirų
2 šaukštelių paprikos miltelių
Saujos petražolių
50g džiūvėsėlių
150ml vandens
Aliejaus
Kaip gaminti:
Nedideliais kubeliais supjaustau ~150g svogūnų.
Burokine tarka sutarkuoju ~ 170g morkų.
Kubeliais supjaustau ~250g paprikos ir ~120g obuolį.
Smulkiai susmulkinu 3 skilteles česnako.
Į keptuvę pilu aliejaus.
Kuomet keptuvė su aliejumi įkaista – verčiu visas pjaustytas daržoves į įkaitusią keptuvę (svogūnus, morkas, obuolį, papriką, česnaką).
Kepinu ~10-15min ant didesnės ugnies, kol daržovės suminkštės ir gražiai apkeps.
Pakepintas daržoves palieku šiek tiek atvėsti.
Į dubenį dedu ~1kg maltos mėsos (aš turėjau maltos kiaulienos sprandinės, bet tinka ir kitokia dalis ar kitokia mėsa: kalakutiena, vištiena).
Prie maltos mėsos verčiu kepintas daržoves.
Beriu 2 šaukštelius paprikos miltelių, druskos, pipirų.
Susmulkinu saują petražolių.
Smulkintas petražoles dedu į bendrą dubenį.
50g maltų džiūvėsėlių taip pat keliauja į bendrą dubenį.
Ant džiūvėsėlių pilu 150ml vandens.
O dabar viską labai gerai sumaišau – man patogiausia maišyti rankomis.
Kuomet visi “reikalai” dubenyje susimaišo – mėsos gumulą paimu rankomis ir metu atgal į dubenį. Padaužau kelis kartus (7-8) mėsą – bus sultingesnė, minkštesnė😉.
Mėsą suskirstau į 16 vienodų dalių – bus 16 lazdelių.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.
Imu saują mėsos masės ir formuoju pailgus kotletus – lazdeles.
Mėsos lazdeles meiliai sudedu kepimo skardoje.
Aliejumi (paprastu ar alyvuogių) patepu lazdelių paviršių – patogiausia patepti teptuku.
Kotletukus – lazdeles pabarstau sezamo sėklomis.
Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~40min – viršus apačia be vėjelio.
Iškepusias ir gražiai paskrudusias mėsos lazdeles traukiu lauk iš orkaitės ir apibarstau smulkintais svogūnų laiškais.
Prie mėsos patiekiau ryžių su daržovėmis: šaldytų daržovių mišinį pakepinau ~10min keptuvėje ant aliejaus, įbėriau druskos, pipirų. Tuomet prie apkepusių daržovių įdėjau virtų ryžių (turėjau dubenėlį nuo vakar) ir įmušiau kelis kiaušinius (“žalius”) – viską dar pakepinau pamaišydama ~5min. Garnyras paruoštas!
Gaminantiems – SKANAUS😉…