Gaminimo laikas: 20 minučių be kepimo
Labai skanūs ir greitai pagaminami mėsos suktinukai.
Suktinukus galima gaminti tiek iš sprandinės, tiek iš nugarinės. Minkšta mėsytė ir sultingas įdaras mmm… gardi vakarienė garantuota!!!
Reikės:
1,5kg kiaulienos nugarinės arba sprandinės
Druskos
Pipirų
2 kietai virtų kiaušinių
100g fermentinio sūrio
1 skiltelės česnako
1 raudonosios paprikos
Saujos petražolių
2 kiaušinių
3 šaukštų vandens
150g maltų džiūvėsėlių
Aliejaus
Kaip gaminti:
~1,5kg kiaulienos nugarinės ar sprandinės supjaustau maždaug 1,5cm storio riekelėmis. Man pavyko supjaustyti į 9 riekeles – bus 9 suktinukai 😉.
Mėsos riekeles dedu ant lentelės ir pamušu mėsos plaktuku. Gabalėlius padaužau iš vienos ir iš kitos pusės.
Beriu druskos, pipirų (ant vienos mėsos gabalėlių pusės).
Taip paruošiu visas mėsos riekeles.
Mėsą dedu į šalį, gaminsiu įdarą.
Į dubenį (smulkesne nei burokinė tarka) įtarkuoju 2 kietai virtus kiaušinius.
Prie kiaušinių tarkuoju 100g fermentinio sūrio (naudojau tą pačią tarką).
Dar būtinai nepamirštu įtarkuoti 1 skiltelę česnako😊.
Smulkiais kubeliais supjaustau vieną raudonąją papriką.
Susmulkinu ryšulėlį šviežių petražolių.
Paprikos kubelius, bei smulkintas petražoles verčiu prie sūrio, česnako ir kiaušinių.
Viską gerai sumaišau – įdaras paruoštas!
Šaukštą įdaro dedu ant mėsos gabalėlio ir susuku suktinuką.
Taip paruošiau 9 suktinukus.
Į dubenį įmušu 2 kiaušinius, pilu 3 šaukštus vandens.
Suplaku kiaušinius ir vandenį.
Į kitą dubenėlį beriu 150g maltų džiūvėsėlių.
Mėsos suktinuką pamirkau kiaušinio – vandens plakinyje ir apvolioju džiūvėsėliuose.
Taip paruoštas suktinukas keliauja į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Paruoštus suktinukus aptepu alyvuogių (ar kitokiu) aliejumi.
Kepsiu įkaitintoje 190C orkaitėje ~45min – viršus apačia be vėjelio.
Iškepusius, gražiai apskrudusius mėsos suktinukus traukiu lauk iš orkaitės ir apibarstau smulkintomis petražolėmis.
Prie suktinukų patiekiau bulvių košės ir šviežių daržovių salotų. Buvo… LABAI gardu…
Skanaus!!!