Nuostabaus skonio, plėšoma mėsa – greitpuodyje

Gaminimo laikas: 1val 20min

Greitpuodyje pagaminta, nuostabaus skonio, sultinga, minkšta ir labai gardi mėsa, tiks ne tik tortilijoms – su virtom ar troškintom daržovėm, su daržovių salotom, ant sumuštinių ar mėsainių, dešrainių bandelių – idealu!!!😉

Tokią mėsą galite pagaminti per 60min “Alza” firmos greitpuodyje. Ačiū https://bohemia.lt/ už progą išbandyti elegantišką, patikimą ir lengvai naudojamą greitpuodį, kuris taupo laiką ir energiją! Tinka visoms viryklėms.

4,6,8,10,12 litrų dydžių greitpuodžius rasite čia: https://bohemia.lt/47-greitpuodziai

Ingredientai

Reikės:

1,5kg kiaulienos kumpio

Aliejaus mėsai apkepti

1 svogūno

2sk. česnako

300 – 500ml ananasų sulčių

5v/š BBQ padažo

1v/š cukraus

2a/š druskos

2a/š paprikos miltelių

Tortilijų

Salotų

Pomidorų

Agurkų

Konservuotų kukurūzų

Avokado

0,5 mėlynojo svogūno

2v/š citrinos sulčių

Druskos

Pipirų

3v/š graikiško jogurto

Saujos petražolių

Rėmėjo ingredientai

Šiam patiekalui pagaminti yra naudojami mūsų rėmėjų ingredientai:

8 litrų dydžio greitpuodis “Alza”

Maisto mėgėjos rėmėjas: UAB „Izora“

Kaip gaminti:

Kubeliais supjaustau didesnį svogūną.

Susmulkinu kelias skilteles česnako.

Pasiruošiu padažą mėsai troškinti:

Į dubenėlį pilu 300ml ananasų sulčių.

Beriu 1 šaukštą cukraus, 2 šaukštelius druskos, 2 šaukštelius paprikos miltelių, 5 šaukštus bbq padažo.

Sumaišau – padažas paruoštas!

Greitpuodį be dangčio dedu ant viryklės.

Pilu šiek tiek aliejaus ir kaitinu ant didesnės ugnies.

Kuomet aliejus įkaista dedu du gabalėlius ~ 1,5kg kiaulienos kumpio.

Kumpį kepu ~3min ant didesnės ugnies.

Po 3min mėsą apverčiu ir kepu dar 3min.

Tuomet į puodą verčiu pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką.

Pilu paruoštą ananasų padažą.

Lengvai sumaišau😉.

Jei mėsos gabalėliai neapsemti, pilu šiek tiek ananasų sulčių, kad mėsa būtų apsemta (man dar prireikė ~200ml).

Uždengiu greitpuodžio dangtį ir stipriai (laikrodžio kryptimi) užsuku dangčio rankeną – užsukti reikia labai stipriai!!!

Kaitinu puodą ant didesnės ugnies, kol stipriai pradės suktis darbinis vožtuvas.

Kai vožtuvas jau greitai sukasi, ugnį sumažinu iki vidutiniškai silpnos.

Verdu 60min – darbinis vožtuvas virimo metu turi suktis vidutinišku greičiu.

Kol verda mėsytė pagaminsiu avokado padažą tortilijoms.

I dubenėlį dedu gerai sunokusį avokadą.

Užspaudžiu šaukštą citrinos sulčių, beriu druskos, pipirų.

Gerai sutrinu šakute.

Prie avokado keliauja 3 šaukštai jogurto, pusė smulkiai pjaustyto mėlynojo svogūno ir sauja smulkintų petražolių.

Viską gerai sumaišau – avokado padažas paruoštas😉.

Grįžtu prie greitpuodžio – praėjus 60min ugnį išjungiu ir palieku greitpuodį 15min atvėsti.

Arba – užsidedu karščiui atsparią pirštinę ir pakėlusi darbinį vožtuvą išleidžiu garus iš puodo vidaus – tik labai atsargiai – nes garai labai karšti!!!

Atsuku dangčio rankeną (priešinga nei laikrodžio kryptimi), nuimu greitpuodžio dangtį.

Šakute išimu minkštutėlę mėsą, dedu ją į gilesnį dubenį ir suplėšau dviejų šakučių pagalba.

Ant mėsos užpilu šiek tiek padažo iš puodo, sumaišau ir lekiu gaminti tortilijų.

Ant vidutinės ugnies pašildau tortilijas. Po kelias minutes kiekvieną pusę pakaitinu tiesiai ant ugnies.

Galima pašildyti ir sausoje keptuvėje, bet jei nebandėte – pabandykite pakaitinti ant ugnies – skaniau😊.

Pakaitintą tortiliją dedu ant lentelės.

Ant tortilijos dedu: saujelę pjaustytų salotų, pomidorų, agurkų, konservuotų kukurūzų, porą šaukštų SKANIOSIOS mėsos ir šaukštą padažo.

Viskas – patiekalas paruoštas – užlenkiu tortilijos kraštus, kad patogiau būtų paimti ir ragauju!!!

Skanaus 😉…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti