Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Ar gaminote namuose riešutų sviestą (kremą)? Jei ne, pabandykite.
Žinoma, tam reikia turėti smulkintuvą ar galingesnę kokteilinę 😉.
Dar labai svarbus momentas – sulaukti, kol kepinti riešutai atvės, nes trinami jie dar labiau įšyla nuo trintuvo ašmenų, o riešutų aliejui didelė temperatūra kenksminga.
Sulaukiu daug klausimų – kuo jis ypatingas? Ar kur panaudoti riešutų sviestą?
Tad atsakau riešutų kremas ne tik naudingas, skanus, bet ir panaudoti jį galima labai daug kur…
Riešutų sviestas tinka ant duonos trapučių, sumuštinių, galima dėti į įvairius kokteilius, košes, prie ledų ar į ledus, desertams, sausainiams, užkandukams, galima dėti į sriubą ar padažą, puikus priedas salotų padažui, troškiniams ir visur kitur, kur naudotumėte riešutus😉.
Šį kartą riešutų kremą gaminau iš žemės riešutų, bet tikrai tinka ir kitokie riešutai.

Ingredientai

Reikės:

300g žemės riešutų be odelės

Šiek tiek druskos

Kaip gaminti:

300g žemės riešutų be odelės verčiu į kepimo skardą.

Riešutus paskirstau tolygiai skardoje ir  šaunu į įkaitintą 180C orkaitę – kepsiu ~10-12min – viršus apačia be vėjelio.

Riešutų kepimo laiką reikia stebėti, kadangi orkaitės visos kepa skirtingai, gali prireikti kepti šiek tiek daugiau ar mažiau! Svarbu neperkepti ir nesudeginti riešutų, jei taip atsitiks riešutų kremas bus neskanus 😉. Tad kepdama riešutus labai gerai prižiūriu – kai riešutai gražiai paskrunda, pagelsta – traukiu juos lauk iš orkaitės!

Keptus riešutus palieku visiškai atvėsti – jau prieš tai minėjau, dėl kokios priežasties tai svarbu 😉

Atvėsusius riešutus beriu į kokteilinę ar smulkintuvą.

Pradedu smulkinti.

Kai riešutai šiek tiek susmulkinti, beriu druskos (mažiau nei pusę šaukštelio).

Ir toliau kantriai smulkinu.

Laikas nuo laiko riešutus nustumiu šaukštu žemyn nuo kokteilinės kraštų.

Taip darbuojuosi, kol riešutų masė tampa kreminės konsistencijos. Man patinka kuomet jaučiasi labai smulkūs riešutų gabalėliai – tai aš taip ir palieku. Bet galima malti toliau ir bus visai be jokių “grumulėlių” 😉.

Paruoštą riešutų sviestą dedu į stiklainį, sandariai uždarau ir laikau šaldytuve iki 3 mėnesių.

Riešutų kremą galima gaminti ir iš kitokių mėgstamų riešutų ar maišyti kelias rūšis kartu. Prieš tai reikėtų riešutus pakepinti. Jei reikėtų išrinkti, kokių riešutų kremas skaniausias būtų sunku, nes visi jie labai gardūs.

Namuose gamintas ar pirktinis?

Vienareikšmiškai naminis – be jokių priedų, priemaišų ir gamintas savomis rankomis 😊.

Tad jei turite reikalingą prietaisą ir riešutų – būtinai pasigaminkite riešutų sviesto namuose!

Gaminant riešutų kremą galima jį pagardinti įvairiais sausais priedais ir prieskoniais – skystų nepilkite, tai gali pakeisti riešutų kremo konsistenciją. Jei norite galite įberti: cinamono, imbiero, muskato, kakavos, vanilės miltelių, kokosų cukraus, maltų gvazdikėlių ir pan.

Gaminkite!!! Eksperimentuokite!!!

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti