Gaminimo laikas: 20 minučių be virimo

Ar bandėte gaminti tinginių koldūnų? Kodėl tinginių? Ogi todėl, kad šie koldūnai su mėsa pagaminami labai greitai.

O skonis turbūt puikesnis, nei tikrų koldūnų 😉.

Ingredientai

Reikės:

Mėsos įdarui:

~500g maltos mėsos (kiaulienos)

Nedidelio svogūno

2 skiltelių česnako

Druskos

Pipirų

Tešlai:

1 kiaušinio

Druskos

120ml vandens

330g miltų

Virimui:

Šiek tiek aliejaus

Morkos

Svogūno

250ml vandens

Druskos

Pipirų

Kelių čiobrelio šakelių

Petražolių

Kaip gaminti:

Pirmiausia pasiruošiu mėsos įdarą.

500g maltos mėsos (kiaulienos) verčiu į dubenėlį.

Smulkiais kubeliais supjaustau nedidelį svogūną.

Susmulkinu 2 skilteles česnako.

Pjaustytą svogūną ir česnaką dedu prie maltos mėsos.

Beriu druskos, pipirų – viską gerai sumaišau – įdaras paruoštas.

Metas gaminti tešlą:

Į dubenį įmušu vieną kiaušinį.

Beriu šiek tiek druskos.

Pilu 120ml vandens (paprasto, nevirinto, vėsaus).

Vandenį, kiaušinį ir druską gerai sumaišau šakute.

Į gautą skystą masę verčiu ~330g miltų (kvietinių aukščiausios rūšies).

Užminkau tešlą 😊.

Užminkytos tešlos “kamuoliuką” dedu ant miltais pabarstyto stalo.

Šiek tiek miltų beriu ant tešlos.

Tešlą išploninu rankomis ir kočioju kočėlu.

Kočioju tešlos lakštą vis pasukdama, apversdama, pabarstydama miltų, kol tešlos lakštas bus plonas, o dydis bus maždaug 54x38cm.

Ant tešlos blyno išdėlioju mėsos įdarą. Mėsą tolygiai paskirstau šaukštu ant tešlos lakšto – turi būti plonas mėsos sluoksnis.

Gautą tešlos – mėsos blyną susuku į ritinį (vyniotinį 😊).

Vyniotinį supjaustau 2,5-3cm pločio gabalėliais.

Tinginių koldūnai jau paruošti, belieka juos tinkamai išvirti.

Sutarkuoju vieną morką.

Kubeliais supjaustau vieną svogūną.

Visas veiksmas dabar persikels į keptuvę.

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus, verčiu pjaustytą svogūną ir tarkuotą morką.

Kepinu daržoves ~5min ant vidutinės ugnies.

Ant apkepintų daržovių išdėlioju tinginių koldūnus (dedu taip, kad pjūvis būtų apačioje ir viršuje).

Į keptuvę pilu 250ml vandens.

Įmetu kelias šakeles čiobrelio, beriu druskos, pipirų (pagal skonį).

Keptuvę uždengiu dangčiu ir verdu ~15-20min ant vidutinės (gal kiek silpnesnės) ugnies.

Išvirusius tinginėlius apibarstau smulkintomis petražolėmis.

Irrr… nieko nelaukiu – ragauju.

Dedu į lėkštę kelis (o gal daugiau) tinginių koldūnus. Prie jų kepintų morkų ir svogūnų, dar šaukštą grietinės…

Baisiai skanu 🤤…

Paragaukite – nepasigailėsite!!!

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti