Gaminimo laikas: ~40 minučių

Labai gardus, sotus ir greitai pagaminamas maltos jautienos troškinys su pupelėmis ir konservuotais pomidorais. Vienas du ir gardžiausia vakarienė paruošta 😊!

Labai gardu su ryžiais, makaronais ar skrudinta duona.

Ingredientai

Reikės:

3 vidutinių svogūnų

5 skiltelių česnako

Aliejaus kepimui

900g maltos jautienos

2 šaukštelių rūkytos paprikos miltelių

0,5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių

2 šaukštelių džiovintų petražolių

1 šaukštelio džiovinto raudonėlio

0,5 šaukštelio kmynų

1 šaukštelio druskos

Šiek tiek pipirų

2 šaukštų sojų padažo

2 skardinių smulkintų konservuotų pomidorų (2x400ml)

1 skardinės (400ml) baltųjų pupelių

1 skardinės (400ml) juodųjų pupelių

2 šaukštų pomidorų padažo

Petražolių (nebūtinai)

Kaip gaminti:

Kubeliais supjaustau 3 vidutinio dydžio svogūnus.

Susmulkinu 5 didesnes skilteles česnako.

Į puodą, troškintuvą ar keptuvę, kuriame gaminsiu troškinį, pilu šiek tiek aliejaus.

Aliejui įkaitus į puodą keliauja pjaustyti svogūnai ir česnakai.

Svogūnus ir česnakus vis pamaišydama kepinu ant didesnės ugnies ~5min.

Tuomet į troškinuvą prie apkepintų svogūnų ir česnakų dedu 900g maltos jautienos.

Viską kepinu maišydama ~5min ant didesnės ugnies.

Beriu:

2 šaukštelius rūkytos paprikos miltelių,

0,5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių,

2 šaukštelius džiovintų petražolių,

1 šaukštelį raudonėlio,

0,5 šaukštelio kmynų,

1 šaukštelį druskos,

šiek tiek pipirų

pilu 2 šaukštus sojų padažo.

Viską gerai sumaišau.

Į puodą su mėsa verčiu 2 skardines (2x400ml) konservuotų smulkintų pomidorų.

Skardinė (400ml) baltųjų pupelių ir skardinė (400ml) juodųjų pupelių keliauja į būsimą troškinį.

Dar 2 šaukštai pomidorų padažo ir…😊 viską gerai sumaišau.

Kuomet troškinys pradeda burbuliuoti, ugnį sumažinu, uždengiu dangtį.

Troškinsiu ~25min ant silpnesnės ugnies. Laikas nuo laiko patikrinu ir pamaišau.

Paruoštą troškinį apibarstau smulkintomis šviežiomis petražolėmis.

Prie troškinio labai tinka ryžiai, makaronai ar skrudinta duona.

Bet šį kartą turėjome skanių pieniškų bandelių. Bandeles perpjoviau išilgai pusiau ir paskrudinau sausoje keptuvėje. Skrudintas bandelių puseles patiekiau kartu su gardžiuoju jautienos troškiniu…

Buvo… LABAI LABAI gardu!!!

Skanaus…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti