Žemaičių blynai su mėsa

Gaminimo laikas: 60 minučių

Su kokiu įdaru rinktumėtės žemaičių blynus – raugintų kopūstų ar mėsos?

Aš tai vieną tokį, kitą kitokį 😊, nes su abiem įdarais blynai labai gardūs!

Siūlau greitai ir nesudėtingai pasigaminti žemaičių blynų su mėsos arba raugintų kopūstų įdaru – labai labai skanu…

Paragaukite!!!

Ingredientai

Reikės:

1,5kg nevirtų bulvių (svoris nuluptų)

Druskos

6 šaukštų miltų

2 kiaušinių

Kopūstų įdarui:

300g raugintų kopūstų

60g svogūno

Druskos

Pipirų

1 šaukštelio cukraus

300ml vandens

Mėsos įdarui:

400g maltos mėsos

60g svogūno

3 skiltelių česnako

Druskos

Pipirų

Paprikos miltelių

Kaip gaminti:

Pasiruošiu raugintų kopūstų įdarą:

Kubeliais supjaustau 60g svogūną.

Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus, verčiu pjaustytus svogūno kubelius.

Kepinu vis pamaišydama apie 3min, ant didesnės ugnies.

Tuomet prie kepintų svogūnų dedu ~300g raugintų kopūstų.

Beriu šiek tiek druskos, pipirų, 1 šaukštelį cukraus – sumaišau.

Pilu ~200ml vandens, sumaišau, uždengiu dangtį ir troškinu apie 30min, ant silpnesnės ugnies.

Įdaras paruoštas 😊.

Kitas įdaras, kurį paruošiu, bus mėsos.

Kubeliais supjaustau 60g svogūną, susmulkinu 3 skilteles česnako.

Į įkaitintą keptuvę verčiu ~400g maltos mėsos, pjaustytą svogūną ir smulkintas česnako skilteles.

Beriu druskos, pipirų, paprikos miltelių.

Vis pamaišydama, kepinu apie 15min ant vidutinės ugnies.

Įdaras paruoštas 😉.

~1,5kg nuluptų bulvių (svoris nuluptų) dedu į puodą, užpilu vandeniu (kad apsemtų bulves), beriu šiek tiek druskos.

Puodą nešu ant viryklės – bulves virsiu, kol išvirs.

Kuomet bulvės išverda, vandenį nupilu, o bulves verčiu į didesnį dubenį.

Dar karštas bulves sutrinu bulvių trintuvu.

Dedu 6 šaukštus miltų, beriu šiek tiek druskos, įmušu 2 kiaušinius.

Viską labai gerai sumaišau šaukštu.

Palaukiu ~10min, kol bulvių masė šiek tiek pravės ir bus galima lipdyti blynus 😊.

Rankas sutepu aliejumi.

Formuosiu žemaičių blynus:

Imu saujelę bulvių masės, suformuoju kamuoliuką. Kamuoliuką išploju į didesnį blyną. Ant blyno dedu šaukštą mėsos įdaro. Blyno kraštus užlenkiu ir užspaudžiu kraštus, kad mėsos įdaras liktų viduje. Suformuoju apvalų ar pailgą blyną su įdaru viduje.

Taip pagaminau 8 blynus su mėsos įdaru.

Lygiai taip pat suformuoju dar 6 blynus su raugintų kopūstų įdaru.

Taigi… iš viso “sulipdžiau” 14 žemaičių blynų.

Tik nepamirškite rankas vis patepti aliejumi, kad bulvių tešla neliptų prie rankų 😉.

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus ir dedu blynus.

Kepu ant vidutinės ugnies ~3min vieną pusę, tuomet blynus apverčiu ir kepu dar ~3min kitą pusę.

Jei visų blynų nenorite kepti – dėkite juos į šaldiklį – prireikus išimsite, atšildysite ir apkepsite…

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti