Puikūs itališki užkandžiai “Bruschetta”, kurie tinka – bet kokiai progai, o pagaminami labai greitai ir paprastai! Šį kartą siūlau pasigaminti ir paragauti nuostabių brusketų su rikotos sūriu ir keptais pomidoriukais. Lengvas ir gardus užkandis tikrai pradžiugins Jūsų šeimos narius susirinkusius pusryčiauti! O jei pavaišinsite šiomis brusketomis savo svečius tikrai sulauksite komplimentų😉
Skrudinta duonelė, rikotos ir parmezano sūrių užtepėlė, kepti pomidoriukai ir alyvuogių aliejus… Jei nespėsite suvalgyti, kol pomidoriukai dar šilti, nieko baisaus jiems atvėsus – skonis nesuprastėja 😉
Reikės:
3 riekės sumuštinių duonos
Alyvuogių aliejaus
100g Rikotos sūrio
25g tarkuoto kietojo sūrio
10 Vyšninių pomidoriukų
3sk. česnakų
Alyvuogių aliejaus 1v/š
Sviesto 1v/š
Šiek tiek dž. raudonėlio
druskos
Krapų
Pagaminau 6 brusketas
Kaip gaminti:
Sumuštinių duonos riekeles pjaunu įstrižai, pašlakstau alyvuogių aliejumi.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.
Sudedu duonos riekeles – kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~5min.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek alyvuogių aliejaus, dedu šaukštą sviesto.
Kai sviestas išsilydo į keptuvę verčiu smulkiai pjaustytas 3 česnako skilteles, beriu šiek tiek druskos – sumaišau.
Į keptuvę dedu 10 vyšninių pomidoriukų – pamaišydama kepinu ant vidutinės ugnies ~ 1min.
Ant pomidoriukų beriu šiek tiek džiovinto raudonėlio ir dar kepinu ant vidutinės ugnies ~1min.
Tuomet į keptuvę pilu 2 šaukštus vandens, uždengiu dangtį kepinsiu (vis pamaišydama) ~3min ant silpnos ugnies!!! Stebėkite, kad česnakas nesudegtų!!!
Po 3 min suspaudžiu pomidoriukus šakute – vis pamaišydama, uždengus dangtį, troškinsiu ~2min ant nedidelės ugnies.
Pomidoriukai paruošti!
Paruošiu sūrių užtepėlę:
į dubenėlį dedu 100g rikotos sūrio, 25g tarkuoto parmezano – sumaišau.
Sūrių užtepėlę tepu ant skrudintos duonos riekelių.
Tuomet ant viršaus išdėlioju keptus pomidoriukus su česnakais.
Brusketas pašlakstau alyvuogių aliejumi.
Ant viršaus beriu šiek tiek smulkintų šviežių krapų.
Skanaus 😋