Anties filė su daržovėmis ir vyno padažu

Gaminimo laikas: 40 minučių

Jei vis dar galvojate, kad anties krūtinėlę iškepti labai sudėtinga – Jūs klystate!!! Viskas paprasta kuomet turi kokybiškos “Lapino puotos” antienos.

Šį kartą kepiau ančiukų filė su daržovėmis. Viskas greita, paprasta ir visai nesudėtinga! Iškepusi antiena tobulo skonio – minkšta, sultinga, o kaip puikiai dera su keptomis daržovėmis ir vyno padažu… sunku net nupasakoti 😉

Ingredientai

Reikės:

~500g “Lapino puota” Ančiukų filė su oda

Druskos, pipirų

2 paprikų

Cukinijos

3 kriaušių

Druskos, pipirų

2v/š alyvuogių aliejaus

2v/š klevų sirupo

Padažui:

30g sviesto

50g svogūno

150ml vyno

150ml grietinėlės 30%

Druskos

Šaukšto medaus

Rėmėjo ingredientai

Šiam patiekalui pagaminti yra naudojami mūsų rėmėjų ingredientai:

“Lapino puota” Ančiukų filė su oda ~500g

Maisto mėgėjos rėmėjas: UAB „Baltic Larus"

Svarbiausia neskubėti, filė gabalėlius dėti į neįkaitintą keptuvę, kepti ant nedidelės ugnies 8min vieną pusę, apversti 8min kepti kitą pusę, o po to dar 8min kepti įkaitintoje 180C orkaitėje. Ir viskas – po 24min antiena paruošta.

Kaip gaminti:

Į dubenį didesniais gabalėliais supjaustau 2 paprikas (raudoną ir geltoną), cukiniją ir 3 kriaušes (sėklas reikia išvalyti).

Beriu druskos, pipirų, užpilu 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir 2 šaukštus klevų sirupo – viską sumaišau.

Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių – verčiu pjaustytas daržoves. Daržoves tolygiai paskirstau kepimo skardoje ir šaunu į įkaitintą 180C orkaitę, kepsiu ~30min viršus apačia be vėjelio.

Kol kepa daržovės pasiruošiu padažą:

Į įkaitintą keptuvę dedu 30g sviesto, ~50g smulkiais kubeliais supjaustyto svogūno.

Svogūną kepinu ~5min ant vidutinės ugnies, vis pamaišydama.

Po 5min į keptuvę pilu 150ml balto ar raudono vyno (aš raudono neturėjau, įpyliau balto) ir kaitinu ant didesnės ugnies ~3min.

Tuomet į keptuvę pilu 150ml grietinėlės 30% (kuo riebesnė tuo skaniau😊), beriu šiek tiek druskos ir dedu šaukštą medaus – verdu ~3min ant vidutinės ugnies.

Padažas paruoštas!!!

Ančiukų filė su oda dedu ant pjaustymo lentelės ir aštriu peiliu rombais įpjaunu odą (įpjaunu TIK odą išilgai ir skersai).

Filė gabalėlius iš abiejų pusių pabarstau druska ir pipirais.

Į neįkaitintą, sausą keptuvę dedu antienos filė odele žemyn, kepu ant silpnesnės ugnies 8min. Po to mėsą apverčiu ir kitą pusę kepu dar 8min ant silpnesnės ugnies.

Štai jau ir daržovės iškepė – išimu daržoves iš orkaitės. Viduryje skardos pastumiu daržoves į šonus, atlaisvinu šiek tiek vietos antienai.

Dedu apkeptus antienos filė gabalėlius prie daržovių ir šaunu atgal į įkaitintą 180C orkaitę – kepu 8minutes.

Iškepusią filė ir daržoves dedu į lėkštes gausiai palaistau grietinėlės-vyno padažu ir ragauju… labai gardu!!!

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti