Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Skubiai dalinuosi puikiu, super greitai ir paprastai pagaminamu avižinių dribsnių duonos receptu.
Duonelė be glitimo, nes jai iškepti nereikia miltų ar mielių! Naudojau viso grūdo avižinius dribsnius, saulėgrąžas, linų sėmenis ir kitas sėklas.
Pabandykit išsikepti – tikrai patiks 🙂.
Reikės:
240g viso grūdo avižinių dribsnių
150g saulėgrąžų
65g moliūgo sėklų
20g chia sėklų
150g maltų linų sėmenų
2 šaukštelių druskos
4 šaukštų aliejaus (saulėgrąžų)
600ml vandens
Kaip gaminti:
240g viso grūdo avižinių dribsnių beriu į dubenį.
Prie avižinių dribsnių į dubenį keliauja 150g saulėgrąžų, 65g moliūgo sėklų.
20g ispaninių šalavijų (chia) sėklų ir 150g maltų linų sėmenų beriu į bendrą dubenį.
2 šaukštelius druskos beriu prie visų sėklų ir grūdų.
Viską gerai sumaišau.
Sėklų mišinį užpilu 4 šaukštais aliejaus (naudojau saulėgrąžų, bet galima naudoti kitokį aliejų) ir 600ml vandens (vanduo vėsus, nevirintas).
Viską vėl gerai sumaišau.
Į kepimo formą 11x30cm dydžio įtiesiu kepimo popierių.
Sudedu visą paruoštą masę į kepimo formą, sulyginu paviršių.
Palieku ~1val kambario temperatūroje – išbrinkti.
Orkaitę įkaitinu iki 200C.
Kepsiu duonelę jau įkaitintoje 200C orkaitėje ~1val 10min – viršus apačia be vėjelio.
Iškepusią duonelę traukiu lauk iš orkaitės, palieku atvėsti.
Atvėsusią duonelę dedu ant pjaustymo lentelės ir pjaustau norimo pločio riekelėmis.
Duona labai lengvai pjaustosi, netrupa.
Ant duonos riekės tepamojo varškės sūrelio, dedu riekelę džiovinto pomidoro ir… ragauju…
Labai gardu.
Su kuo valgyti ar patiekti šią duonelę fantazijos ir progos (pusryčiai, vakarienė, užkandis) reikalas 😉.
Skanaus!!!