Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Labai skani duonelė su varške, avižiniais dribsniais, sėklomis ir riešutais be miltų!!!
O dar ir super paprastai ir greitai pagaminama!!! Tereikia viską sumaišyti viename dubenyje ir sudėjus į kepimo formą pašauti į orkaitę 😉
Atvėsusi duonelė skanesnė, tad jei turite kantrybės palaukite, kol duona atvės. Mes nesulaukėme ir valgėme dar šiltą su tepamu sūreliu 😊
Reikės:
360g varškės 9%
120g viso grūdo avižinių dribsnių
2 kiaušinių
160ml kefyro 2,5%
1 šaukšto kmynų
2 skiltelių česnako
100g kepintų ir sūdytų žemės riešutų
50g kepintų saulėgrąžų
50g kepintų moliūgo sėklų
Kepimo formos 11x30cm
Kaip gaminti:
Į didesnį dubenį dedu 360g varškės 9%, įmušu 2 kiaušinius.
Pilu 160ml kefyro (naudojau 2,5%, bet riebumas nesvarbu).
Susmulkinu 2 skilteles česnako ir verčiu į dubenį su varške, kiaušiniais ir kefyru.
Viską gerai sumaišau šluotele.
Tuomet į gautą varškės masę beriu 120g viso grūdo avižinių dribsnių ir šaukštą kmynų – sumaišau šluotele.
Pakepinu 50g saulėgrąžų ir 50g moliūgo sėklų.
Pakepintas sėklas verčiu į varškės-avižinių dribsnių masę – sumaišau.
Į masę dar dėjau 100g kepintų ir sūdytų žemės riešutų, bet galima jų ir visai nedėti, jei nemėgstate – viską dar kartą sumaišau mentele ar šaukštu.
Imu kepimo formą 30x11cm dydžio, įtiesiu kepimo popierių.
Pasiruoštą duonos masę verčiu į kepimo formą.
Šaukštu paspaudžiu ir sulyginu paviršių.
Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~45min – viršus apačia be vėjelio.
Kuomet duonelė iškepa ir gražiai apskrunda, orkaitės dureles praveriu ir leidžiu duonai šiek tiek atvėsti.
Tik nepagalvokite, kad duona trupa ir sunkiai pjaustosi – tikrai ne – duonelė labai lengvai pjaustosi yra tvirta ir minkšta.
Mes ją mėgstam visai atvėsusią, bet čia jau skonio reikalas 😉
Mėgstantiems sėklų duoną tikrai patiks!!!
Skanaus 😉