Avižinių dribsnių duona su varške

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Labai skani duonelė su varške, avižiniais dribsniais, sėklomis ir riešutais be miltų!!!

O dar ir super paprastai ir greitai pagaminama!!! Tereikia viską sumaišyti viename dubenyje ir sudėjus į kepimo formą pašauti į orkaitę 😉

Atvėsusi duonelė skanesnė, tad jei turite kantrybės palaukite, kol duona atvės. Mes nesulaukėme ir valgėme dar šiltą su tepamu sūreliu 😊

Ingredientai

Reikės:

360g varškės 9%

120g viso grūdo avižinių dribsnių

2 kiaušinių

160ml kefyro 2,5%

1 šaukšto kmynų

2 skiltelių česnako

100g kepintų ir sūdytų žemės riešutų

50g kepintų saulėgrąžų

50g kepintų moliūgo sėklų

Kepimo formos 11x30cm

Kaip gaminti:

Į didesnį dubenį dedu 360g varškės 9%, įmušu 2 kiaušinius.

Pilu 160ml kefyro (naudojau 2,5%, bet riebumas nesvarbu).

Susmulkinu 2 skilteles česnako ir verčiu į dubenį su varške, kiaušiniais ir kefyru.

Viską gerai sumaišau šluotele.

Tuomet į gautą varškės masę beriu 120g viso grūdo avižinių dribsnių ir šaukštą kmynų – sumaišau šluotele.

Pakepinu 50g saulėgrąžų ir 50g moliūgo sėklų.

Pakepintas sėklas verčiu į varškės-avižinių dribsnių masę – sumaišau.

Į masę dar dėjau 100g kepintų ir sūdytų žemės riešutų, bet galima jų ir visai nedėti, jei nemėgstate – viską dar kartą sumaišau mentele ar šaukštu.

Imu kepimo formą 30x11cm dydžio, įtiesiu kepimo popierių.

Pasiruoštą duonos masę verčiu į kepimo formą.

Šaukštu paspaudžiu ir sulyginu paviršių.

Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~45min – viršus apačia be vėjelio.

Kuomet duonelė iškepa ir gražiai apskrunda, orkaitės dureles praveriu ir leidžiu duonai šiek tiek atvėsti.

Tik nepagalvokite, kad duona trupa ir sunkiai pjaustosi – tikrai ne – duonelė labai lengvai pjaustosi yra tvirta ir minkšta.

Mes ją mėgstam visai atvėsusią, bet čia jau skonio reikalas 😉

Mėgstantiems sėklų duoną tikrai patiks!!!

Skanaus  😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti