Gaminimo laikas: 20 minučių be kepimo
Lazanija be makaronų? Taip😊.
Baklažanų lazanija ar baklažanų apkepas – kaip pavadinsi – nepagadinsi. Nes šis patiekalas su baklažanais, mėsa ir sūriu tooookio skanumo, kad sunku nusakyti…
Pagaminamas greitai, paprastai, tad būtinai siūlau pasigaminti ir paskanauti!!!
Reikės:
3 baklažanų
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
200g svogūnų
30g česnakų
700g maltos mėsos
Aliejaus (kepimui)
Druskos
Pipirų
Petražolių
Skardinė konservuotų smulkintų pomidorų 400ml
200g tarkuoto fermentinio sūrio
Saujos pomidoriukų
Kaip gaminti:
3 baklažanus supjaustau ~0,8cm storio riekelėmis (nupjaunu baklažano galus, pjaunu išilgai ilgas riekeles).
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių.
Baklažanų riekeles “taupiai” sudedu į kepimo skardą.
Kiekvieną riekelę (iš abiejų pusių) patepu alyvuogių aliejumi.
Beriu druskos, pipirų.
Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~30min, viršus apačia be vėjelio.
Kol kepa baklažanai, pasiruošiu mėsą.
Nedideliais kubeliais supjaustau 200g svogūnų, susmulkinu ~30g česnako.
Į įkaitintą keptuvę pilu šiek tiek aliejaus.
Verčiu pjaustytus svogūnus ir česnakus.
Kepinu vis pamaišydama ~5min ant didesnės ugnies.
Po 5min į keptuvę, prie apkepintų svogūnų ir česnakų, dedu ~700g maltos mėsos (naudojau kiaulieną).
Beriu druskos, pipirų, džiovintų petražolių.
Kepinu vis pamaišydama ~10min ant didesnės ugnies.
Tuomet į keptuvę (prie visų apkepintų “reikalų”) verčiu skardinę smulkintų konservuotų pomidorų 400ml.
Vis pamaišydama kepinu 10-15min ant vidutinės ugnies.
Mėsos įdaras paruoštas.
O ir baklažanai jau iškepė😊.
Į kepimo formą (manoji maždaug 20x30cm dydžio) įtiesiu kepimo popierių.
Dugną iškloju keptomis baklažano riekelėmis.
Ant baklažano riekelių dedu sluoksnį mėsos įdaro – pusę mėsos įdaro.
Mėsos sluoksnį užkloju baklažano riekelėmis.
Ant baklažanų riekelių sluoksnio dedu visą likusį mėsos įdarą.
Sutarkuoju 200g fermentinio sūrio.
Tarkuotą sūrį tolygiai paskirstau ant mėsos sluoksnio.
Gerą saują vyšninių pomidoriukų pjaunu pusiau.
Pomidoriukų puseles išdėlioju ant sūrio.
Kepsiu ~20min įkaitintoje 200C orkaitėje, viršus apačia be vėjelio.
Kol kepa baklažanų apkepas/lazanija paruošiu šviežių daržovių salotų: https://www.maistomegeja.lt/gaivios-cukiniju-ir-pomidoru-salotos/
Iškepusį apkepą apibarstau smulkintomis šviežiomis petražolėmis (nebūtinai).
Pjaustau ir dedu į lėkštes…
Skanaus!