Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo
Ar ragavote baklažanų pašteto – užtepėlės?
Aš labai norėjau pasigaminti ir paragauti! Taip ir padariau😊. Na ir ką galiu pasakyti – patiko labai labai… Pagaminama greitai ir paprastai, o skonis- puikus!!!
Reikės:
2 baklažanų
1 galvutės česnako
100g kepintų graikinių riešutų
Alyvuogių aliejaus
Petražolių
Druskos
Duonos, skrudinto batono ar kukurūzų traškučių
Kaip gaminti:
Pirmiausia reikia iškepti galvutę česnako ir du baklažanus. Nupjaunu baklažanų viršūnėles su lapeliais ir subadau baklažanus šakute. Viršūnėlę nupjaunu ir česnakui.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių, dedu česnaką ir baklažanus.
Ant daržovių pašlakstau alyvuogių aliejaus, beriu druskos.
Šaunu baklažanus ir česnaką į įkaitintą 190C orkaitę, kepsiu ~40min – viršus apačia be vėjelio.
Kol kepa baklažanai susmulkinu ir pakepinu 100g graikinių riešutų.
Iškepusius baklažanus ir česnaką atvėsinu.
Nulupu baklažanų žievę, minkštimą dedu į blenderio ar smulkintuvo indą.
Ten pat išspaudžiu keptą galvą česnako.
Dedu saujelę šviežių petražolių, beriu druskos.
Kepinti riešutai keliauja prie visų daržovių.
Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės.
Masė bus panaši į paštetą 😉.
Gautą masę verčiu į dubenėlį, užpilu šiek tiek alyvuogių aliejaus, beriu dar šiek tiek petražolių.
Paruošta!!!
Valgėme šią gardžią užtepėlę su grūdų duona, bet puikiai tiktų skrudintas batonas ar kukurūzų traškučiai 😊.
Skanaus!!!