Bananų duona su kanapių sėklomis

Bananų duona praturtinta kanapių sėklomis ir kanapių proteinais! Kvapni, minkšta ir labai skani duonelė. Gal kiek saldoka, galima cukraus nedėti, bet man norėjosi saldžiau 😋 O jei norite sveikiau, tuomet tikrai cukraus nereikia, nes saldumo užtenka nuo bananų!
Tikrai nesudegusi ir ne perkepusi, o tamsi ji dėl kanapių baltymų (proteino).
Naudojau šviesius speltų miltus, juos galite keisti kitais:)

O pabandyti tikrai verta!!! Juk kanapių produktai yra supermaistas!!! Mano spintelėje visuomet galima rasti kanapių sėklų, kanapių proteino, o šaldytuve kanapių aliejaus 😉

Kanapių sėklose ir aliejuje gausu baltymų, skaidulų, sveikųjų riebiųjų rūgščių (įskaitant omega-3, omega-6), vitaminų, vitamino D, kalcio, magnio, kalio… Kanapių proteinas labai naudingas ir puikus baltymų šaltinis – jame aptinkama daugybė aminorūgščių… Sunku visą naudą ir gerumą išvardinti – tiesiog reikia imti ir valgyti, gardinti patiekalus, sumuštinius, salotas, gaminti užtepėles, sriubas, kokteilius, kepti duoną ir t.t…

Puikių ekologiškų “Kanapūkio” produktų galima rasti didžiuosiuose PC RIMI, skyreliuose Vikis, mačiau ir Maximoje. Taip pat labai patogu pirkti internetu https://kanapiuukis.lt/ 😉

Ingredientai

Reikės:

220g šviesių speltų miltų
80g rudojo cukraus (galima nedėti)
žiupsnelio druskos
2a/š sodos
3v/š citrinos sulčių
250ml kefyro 3,2%
100g lukštentų kanapių sėklų
3v/š kanapių proteino (nebūtinai)
3 didesnių sunokusių bananų
2 kiaušinių
50g kokosų aliejaus

Rėmėjo ingredientai

Šiam patiekalui pagaminti yra naudojami mūsų rėmėjų ingredientai:

100g lukštentų kanapių sėklų
3 šaukštai kanapių proteino

Maisto mėgėjos rėmėjas: "Kanapūkis"

Kaip gaminti:

Į nedidelį dubenėlį ar puodelį pilu 3 šaukštus citrinos sulčių, beriu 2 šaukštelius sodos – sumaišau – nugesinu sodą.

Nugesintą sodą pilu į didesnį dubenį – kuriame maišysiu tešlą.

Į dubenį pilu 250ml kefyro, beriu 80g rudojo cukraus ir žiupsnelį druskos, įmušu du kiaušinius – viską gerai sumaišau.

Kitame dubenyje šakute sutrinu 3 bananus.

Sutrintus bananus verčiu į kefyro masę – sumaišau.

Į masę beriu 100g lukštentų kanapių sėklų, 3 šaukštus kanapių proteino, 220g šviesių speltų miltų ir pilu 50g lydyto kokosų aliejaus – viską gerai sumaišau.

Palieku tešlą pailsėti ~10min.

Į kepimo formą (11x30cm dydžio) įtiesiu kepimo popierių.

Supilu visą pasiruoštą tešlą, mentele sulyginu paviršių.

Pabarstau šiek tiek lukštentų kanapių sėklų.

Dedu būsimą duonelę į neįkaitintą orkaitę. Kepsiu 180C temperatūroje ~1val. Viršus apačia be vėjelio.

Po valandos orkaitės dureles praveriu ir leidžiu bananų-kanapių duonelei pravėsti ir tik tuomet išimu iš orkaitės!

Pjaustau atvėsusią duonelę ir ragauju!

O jau minkštumas, kvapnumas ir gardumas… mmm… sunku apsakyti 😉

Skanaus!!!

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti