Labai greitai ir paprastai pagaminami 3 ingredientų beigeliai (riestainiai)!
Paprastai beigelių tešla gaminama su mielėmis, o prieš kepant juos reikia apvirti vandenyje…
Siūlau pabandyti paprastesnį kepimo būdą 😉
Šie beigeliai – putlios baronkytės – puikiai tinka įvairiems sumuštiniams, mėsainiams – be to skanūs ir vieni 👍

Ingredientai

Reikės:

125g miltų
2a/š kepimo miltelių
Šiek tiek druskos
245g graikiško jogurto 9%
kiaušinio
Sezamo sėklų ir aguonų

Bus 4 riestainiai

Kaip gaminti:

Į dubenį persijoju 125g miltų ir 2 šaukštelius kepimo miltelių.

Beriu šiek tiek druskos.

Dedu 245g graikiško jogurto 9% – viską sumaišau.

Verčiu ant stalo ir užminkau tešlą (ilgai minkyti nereikia).

Tešlą dalinu į keturias dalis – bus keturi riestainiai.

Iš vieno tešlos gabalėlio rankomis išvolioju nestorą juostelę, galus sujungiu.

Taip paruošiu ir kitus riestainius.

Į kepimo skardą dedu kepimo popierių.

Paruošti beigeliai keliauja į kepimo skardą.

Patepu juos kiaušinio plakiniu.

Riestainius pabarstau sezamu ir aguonomis.

Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~25min (viršus apačia be vėjelio).

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti