Labai greitai ir paprastai pagaminami 3 ingredientų beigeliai (riestainiai)!
Paprastai beigelių tešla gaminama su mielėmis, o prieš kepant juos reikia apvirti vandenyje…
Siūlau pabandyti paprastesnį kepimo būdą 😉
Šie beigeliai – putlios baronkytės – puikiai tinka įvairiems sumuštiniams, mėsainiams – be to skanūs ir vieni 👍
Reikės:
125g miltų
2a/š kepimo miltelių
Šiek tiek druskos
245g graikiško jogurto 9%
kiaušinio
Sezamo sėklų ir aguonų
Bus 4 riestainiai
Kaip gaminti:
Į dubenį persijoju 125g miltų ir 2 šaukštelius kepimo miltelių.
Beriu šiek tiek druskos.
Dedu 245g graikiško jogurto 9% – viską sumaišau.
Verčiu ant stalo ir užminkau tešlą (ilgai minkyti nereikia).
Tešlą dalinu į keturias dalis – bus keturi riestainiai.
Iš vieno tešlos gabalėlio rankomis išvolioju nestorą juostelę, galus sujungiu.
Taip paruošiu ir kitus riestainius.
Į kepimo skardą dedu kepimo popierių.
Paruošti beigeliai keliauja į kepimo skardą.
Patepu juos kiaušinio plakiniu.
Riestainius pabarstau sezamu ir aguonomis.
Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~25min (viršus apačia be vėjelio).
Skanaus 😉