Gaminimo laikas: 25 minutės

Visų mėgstamiausi lietiniai blynai su varške! Greitai ir lengvai pagaminami, labai gardūs, minkšti, su puikiu, salstelėjusiu varškės įdaru – skaniausi lietiniai ne kitaip 😉
Oi jau tie blynai, galėčiau juos kepti kiekvieną dieną! Mano šeimoje – tai vienas iš mėgstamiausių patiekalų. Įdarai tinka visokie, bet jei balsuojame ir renkamės tarp saldaus ir sūraus – tai tikrai lietiniai su varške visuomet tampa nugalėtojais!
Taip ir šį kartą blyneliai su varškės įdaru laimėjo prieš sūrio įdarą 😀. Lietinius blynelius galima apkepti keptuvėje ant sviesto ar aliejaus, bet man skaniausi blyneliai aptepti lydytu sviestu ir apkepti orkaitėje 😉
Siūlau ir Jums paragauti – labai gardu!!!

Ingredientai

Reikės:

300ml pieno
2 kiaušinių
200ml vandens
200g miltų
50ml aliejaus
1 šaukštelio cukraus
0,5 šaukštelio druskos
20g sviesto
180g varškės (9%)
1 šaukšto jogurto ar grietinės
1 šaukšto saldinto kondensuoto pieno
Uogų ar uogienės

Iškepiau 13 blynelių

Kaip gaminti:

Į dubenį įmušu 2 kiaušinius, beriu šaukštelį cukraus, pusę šaukštelio druskos, pilu 300ml pieno – viską sumaišau šluotele.

Tuomet į dubenį prie pieno ir kiaušinių verčiu 200g miltų – vėl viską sumaišau.

Į gautą masę pilu 200ml vandens ir 50ml aliejaus – sumaišau šluotele.

Blynų tešla paruošta – bus skysta tešla bet taip ir turi būti 😉

Į įkaitintą keptuvę pilu samtelį tešlos, keptuvę pakėlusi pasukioju, kad tešla tolygiai pasiskirstytų po visą keptuvės dugną.

Kepu blynelį ant vidutinės ugnies maždaug minutę iš vienos pusės, po to apverčiu ir kepu apie minutę kitą pusę.

Taip iškepiau 13 blynelių!

Pasiruošiu įdarą:

Į dubenėlį dedu 180g varškės (naudojau 9%, bet tinka ir kitokio riebumo), šaukštą graikiško jogurto ar grietinės (ką turite, tas tiks) ir šaukštą saldinto kondensuoto pieno – viską gerai sutrinu-sumaišau šakute.

Įdaras paruoštas!

Ant blynelio dedu šaukštelį varškės įdaro – tolygiai paskirstau ant viso blyno paviršiaus – susuku blyną į volelį. Taip paruošiau 9 blynus, nes tik 9 užteko įdaro 😀.

Paruoštus blynus dedu į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi (blynelius sudedu vieną prie kito).

Mažame dubenėlyje išlydau 20g sviesto. Lydytu sviestu patepu blynelių paviršių.

Šaunu blynelius į įkaitintą 200C orkaitę, kepsiu ~15min – viršus apačia be vėjelio. Kepant orkaitėje blyneliai gražiai apskrunda, sušilęs sviestas pradeda “burbuliuoti” – tai ženklas, kad blynai jau paruošti 😉

Apkeptus blynelius sudedu į didesnę lėkštę, patiekiu su braškėmis, kitokiomis uogomis ar vaisiais. Kuomet nėra šviežių uogų valgome su uogiene ar su uogiene ir grietine!

Labai gardu!!!

Skanaus😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti