Gaminimo laikas: 15 minučių
Skaniausios brusketos su alyvuogėmis ir razinom.
Nuostabaus skonio užkandis – nustebins ne tik išvaizda, bet ir skoniu…
Būtinai turite pasigaminti ir paragauti 😉!
Reikės:
Prancūziško batono
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Raudonėlio
100g razinų
200ml balto vyno
110g alyvuogių
Citrinos žievelės
1 šaukšto citrinos sulčių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Pipirų
Druskos
Lydyto tepamo sūrelio
Kaip gaminti:
100g razinų verčiu į keptuvę.
Razinas užpilu 200ml baltojo vyno ir kaitinu (vis pamaišydama) ant didesnės ugnies ~5min, kol vynas išgaruos.
Vyne troškintas razinas dedu į dubenį.
~110g alyvuogių (pirkau parduotuvėje, konservuotas skardinėje be kauliukų) supjaustau riekelėmis ir verčiu prie razinų.
Prie alyvuogių ir razinų įtarkuoju citrinos žievelės. Citriną nuplikinu virintu vandeniu ir tuomet įtarkuoju geltonąją citrinos žievės dalį. Įtarkavau beveik visos citrinos žievelę.
Dar įspaudžiu ~1 šaukštą citrinos sulčių.
Pilu 2 šaukštus alyvuogių aliejaus.
Beriu druskos, pipirų.
Viską sumaišau – užtepėlė paruošta.
Prancuzišką batoną supjaustau riekelėmis (15 riekelių).
Batono riekeles dedu į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Pašlakstau alyvuogių aliejumi.
Apibarstau druska ir džiovintu raudonėliu.
Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~5min, viršus apačia be vėjelio.
Gražiai apskrudusias riekeles atvėsinu.
Metas surinkti užkandžius:
Ant apkeptų batono riekelių tepu po šaukštelį tepamojo lydyto sūrelio.
Dedu po šaukštą alyvuogių-razinų įdaro.
Viskas – brusketos paruoštos 😉.
Labai tinka prie taurės vyno!
Skanaus.